Moderátor: Luki
XGirl píše:Mně tam hrozně zaujala myšlenka toho, že kdyby se změnila jedna jediná věc, může se život ubírat úplně jinudy. Tohle téma se objevuje i v All Things a znám ho ještě z jedné povídky od Čapka, ale pokaždé mě nepřestává fascinovat, navíc, když si člověk uvědomí, že to tak fakt je...
KayTee píše:přemýšlím, jestli by mě život odvál na tuto cestu, i kdybych nějaké věci udělala jinak než jsem je udělala.
XGirl píše:KayTee píše:přemýšlím, jestli by mě život odvál na tuto cestu, i kdybych nějaké věci udělala jinak než jsem je udělala.
Přesně! On se v té epizodě zamýšlí vlastně nad tím, jestli je všechno jenom sled náhod, nebo osud ("Proč tahle žena sbírala panenky? Co se v jejím životě stalo? Byl to jeden konkrétní moment, kdy si řekla aha, už vím, panenky? Nebo šlo o sled událostí, započatý v momentu jejího početí, že nakonec neměla jinou možnost, než panenky začít sbírat?") Tohle prostě vystihuje přesně - buď je všechno jenom náhoda, která určuje celý zbytek života, nebo je to osud a všechno vede k němu. Obojí najednou možné není, a pak si z toho máme něco vybrat
petrazelva píše:Myslím, že většina lidí se nad tím čas od času zamyslí. Já nejsem výjimka. Je to zvláštní, když si to tak člověk vezme. A je pravda, že epky jako CBFR a all things mě nutí nad tím přemýšlet víc a víc. A popravdě nevím, která možnost je ta správná. Ale asi svým způsobem věřím, že naše cesta je tak nějak předurčená, i když jsou věci, o kterých se můžeme rozhodnout, jak dál.. no.. těžko říct..
kimberly píše:Ehm...no cítim trochu rozpaky. Nepoznám nikoho, komu by sa tento diel nepáčil. Teraz som si ho znovu pozrela...Ale fakt neviem.
petrazelva píše:kimberly píše:Ehm...no cítim trochu rozpaky. Nepoznám nikoho, komu by sa tento diel nepáčil. Teraz som si ho znovu pozrela...Ale fakt neviem.
To jako že se ti nelíbí? Jsem tě teď moc nepochopila...
kimberly píše:Ehm...no cítim trochu rozpaky. Nepoznám nikoho, komu by sa tento diel nepáčil. Teraz som si ho znovu pozrela...Ale fakt neviem.
petrazelva píše:. Ale asi svým způsobem věřím, že naše cesta je tak nějak předurčená, i když jsou věci, o kterých se můžeme rozhodnout, jak dál.. no.. těžko říct..
XGirl píše: takže buď člověk směřuje k určitému cíli a dojde k němu ať udělá co udělá, a nebo žádný cíl není a všechno je jen série na sebe navazujících náhod a rozhodnutí.
Nebo pak je ještě třetí možnost, nevěřit ničemu z toho
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků