jj, bulvár.. ale stejně mi to nedalo a hledala jsem další články a našla pár věcí.. (tentokrát kompilát z Květů a Sedm)
Co o Gillian možná nevíte
- Otec byl filmový manažer a matka počítačová analytička.
- Měří jen 160 cm a většinu seriálu Akta X strávila na bedničce od jablek, aby byla alespoň o trochu vyšší (je totiž o 24 cm menší než David Duchovny).
- Věří v nadpřirozené síly. V roce 2003 ve svém bytě spadla ze schodů a způsobila si těžké pohmožděniny: "V bytě nikdo nebyl, přesto jsem měla pocit, jako by mě dolů popostrčila lidská ruka." Ukázalo se, že v místě jejího domu bylo popraviště, a odborníci na paranormální jevy tvrdili, že herečku mohl napadnout duch některého z odsouzenců na smrt.
- Během prvního těhotenství musela mít při natáčení po ruce kbelík, protože neustále zvracela.
- Epizoda, v níž Dana Scullyová leží v nemocnici, se natáčela v porodnici, kde před několika hodinami porodila svou dceru.
- Má slabost pro módní značku Louis Vuitton.
- Fandí fotbalovému Arsenalu.
- Na pravém boku má vytetované dvě želvy jako vzpomínku na pobyt u jednoho tichomořského kmene.
- Měří pouhých 159 centimetrů (pozn. tak nevím, čemu věřit
) a je VEGANKA. (!!! fakt? to jsem netušila!!)
-Jako členka organizace PETA podporující PRÁVA ZVÍŘAT se angažuje také v řadě CHARITATIVNÍCH PROJEKTŮ zaměřených na boj PROTI AIDS v jižní Africe či Ugandě, kde také pracovala jako dobrovolnice.
-K jejím OBLÍBENÝM filmům patří ŽIVOTY TĚCH DRUHÝCH a EDITH PIAF.