Luki:Čus,pokud jde o šestou,sedmou řadu,máš pravdu,že strach v nich není to první(včetně Arkadie) a taky si nepředstavuju celé Akta X v jednom ladění nebo po čtyřce skončil,takhle to prostě nechodí a bylo by to až moc krásné.Taky jsem smísil sedmou řadu s dalšími dvěma,což je,i když jsou podobnosti,chyba.Devítka JE v něčem jiná než osmička,ale ne moc.Aby bylo jasno,změnu mám taky za nutnou a cením si jí.Co si o ní myslím je druhá věc a tady je to už horší,mj. taky proto,že jednoho dne se zkrátka Akta začaly přímo nebo nepřímo vykrádat-i když zase nutně a po jistou dobu to bylo i příjemné.Novější díly mi rozhodně nepřipadají otevřenější,to je taková fráze a reklamní trik,který tvůrci hororů a thrillerů běžně používají,aby zvábili diváky.Je to jen jiné jméno pro větší brutalitu a bezútěšnost,aby byl děj co nejnepochopitelnější,nejneuvěřitelnější a nejtemnější(přitom v Irresistible se říká,a podškrtávám se pod to,že nejstrašnější jsou všední věci,které právě proto,že je pochopíme v jejich děsivosti,nás MNOHEM více straší)a tady je ten konflikt-někdo tomu říká otevřenost a syrová pravdivost,jiný to má za typ hrůzy,který ze "záporáka" vystupujícího v příběhu,ale někdy i z ostatních postav,dělá tupé nenávistné stroje bez lidského prvku.No jo,to je to kritické slovo.Myslím tím něco,co ukáže zlo v širší souvislosti(více ho vysvětlí a tím "polidští",ale ne kýčovitě vysype na diváka),takže mu divák dokáže do jisté míry rozumět a tím se víc bát,prortože o tom zlu ví,že je nenapravitelné a smrtelné.Přesně tohle bývá v prvních čtyřech řadách a není v novějších.Vím,že tento rys nemůžu chtít moc často a nevadí mi to,např. z osmičky mám rád minimálně polovinu epizod.Když jsem řekl,že mě u Muldera napadlo,že se Akta natahují a nastavují,prostě mě to v tu chvíli přišlo,byla to jemná věc,nechtěl jsem říct,že Akta MUSELY SKONČIT a že se tím vyjasnuje můk postoj ke zbytku.Ano,Arcadie je satira a dobrá,zlo je tam doplnkové zboží.Beztvářností příšery jsem nemyslel fyzickou tvář,ale výjimečnost a zlobu,takže to,co dělá zlo zlem.Pro někoho je strašidelná,mě nudí.Vezmi si třeba Grotesque-tam má ten démon podobnou povahu(temná stránka nás všech)a provází ho strach 10x větší,aniž by běsnil v krvi.Věř,že si rozhodně nepředstavuju pětihlavého ostnatého netvora,který na diváka zaútočí po čtyřech minutách nudy,tak zle na tom ještě nejsem,všiml jsem si,že Akta nejsou béčkový horor,takže mě o tom nemusíš informovat.Sory,že se neumím jasně vyjádřit,opravdu mi to dělá problém.Taky často různé jemné nápady napíšu moc úsečně,ony vyzní hruběji a někdo si pak oprávněně představí něco,co jsem nemyslel a je tu nedorozumění.Holt internetové diskuse nejsou jako osobní setkání.Můžu Tě ubezpečit,že jestli mě něco dožírá,tak nevyhraněné žvanění o ničem,ale je fakt,že když to neumím vysvětlit,zní to tak,takže doufám,že tohle je jasnější.Ale i tak je nejlepší říct ne to,co někdo jiný očekává,ale prostě to,co si myslím i když to bývá nepřenosné nebo to blbě vyjádřím