Arcadia

22 epizod Akt X z let 1998-1999

Moderátor: Luki

Re: Arcadia

Odeslatod Utero v 30 zář 2008 10:25

Další epka na kterou jsem se strasne tesil. Bohuzel titulky zase nesedeli a kazit si zazitek dabingem se mi fakt nechtelo. Tak jsem si Arcadii pustil pouze v originalne. Spoustu mi toho uniklo, ale dalo se to. Nejvic me asi dostala scena "Ženo udelej mi sandwich" nebo scena pri veceri kde se Mulder sveril, ze jeho zena je fanda do UFO :) . Jinak me dost prekvapilo jak se v polovine cela humorna epizoda prehoupla do te temnejsi casti. Takze Arcadie je i spise strasidelnejsi epizoda... ale hlavne je proste kouzelna a tesim se az se ke me dostane set s 6 serii a budu rozumet uplne vsemu. 100%

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod xloverin v 30 zář 2008 11:02

Mna by v tejto epizode hlavne zaujimalo kolko cm opatky mala Gillian v uvodnych scenach, pretoze aj na tej prvej foto vidiet relativne maly vyskovy rozdiel medzi S a M :-D
xloverin

Odeslatod petrazelva v 30 zář 2008 11:38

Beztak stála na jedné z těch pověstných bedýnek :)
Don't give up!
petrazelva

Odeslatod Milius v 30 zář 2008 16:07

Tendle díl v sobě skrývá sice několik špicovních scén,jako když Mulder Scullyovou představuje jako náruživou fanynku ufologie :D atd.atd.,ale je to jedna z prvních,kdy mě napadlo,že už se celý seriál zbytečně prodlužuje,jelikož už nemá tolik co říct a jede jenom za prachama-a sice jak Mulder vysedává na židli za dveřmi a zívá-nic se neděje ani žádné napětí není cítit.A pak ta příšera-co to sakra mělo být?Podivná beztvará dupající hrouda hlíny-záběr na stříkající krev-tma.Fakt nemusím tyhle bezpohlavní zrůdy,co nemají tvář,takže moje hodnocení by bylo dost prekérní 8-)
Who are you?
A Number.
Your name?
Gone. Blown away. Into the sky.
Look up there.The sky is black. Black with names.
Milius

Odeslatod Luki v 30 zář 2008 16:08

Milius píše:Tendle díl v sobě skrývá sice několik špicovních scén,jako když Mulder Scullyovou představuje jako náruživou fanynku ufologie :D atd.atd.,ale je to jedna z prvních,kdy mě napadlo,že už se celý seriál zbytečně prodlužuje,jelikož už nemá tolik co říct a jede jenom za prachama-a sice jak Mulder vysedává na židli za dveřmi a zívá-nic se neděje ani žádné napětí není cítit.A pak ta příšera-co to sakra mělo být?Podivná beztvará dupající hrouda hlíny-záběr na stříkající krev-tma.Fakt nemusím tyhle bezpohlavní zrůdy,co nemají tvář,takže moje hodnocení by bylo dost prekérní 8-)

Myslím že tady ti asi unikla pointa celé epizody ;)
Luki

Odeslatod luca v 30 zář 2008 16:57

Luki píše:
Milius píše:Tendle díl v sobě skrývá sice několik špicovních scén,jako když Mulder Scullyovou představuje jako náruživou fanynku ufologie :D atd.atd.,ale je to jedna z prvních,kdy mě napadlo,že už se celý seriál zbytečně prodlužuje,jelikož už nemá tolik co říct a jede jenom za prachama-a sice jak Mulder vysedává na židli za dveřmi a zívá-nic se neděje ani žádné napětí není cítit.A pak ta příšera-co to sakra mělo být?Podivná beztvará dupající hrouda hlíny-záběr na stříkající krev-tma.Fakt nemusím tyhle bezpohlavní zrůdy,co nemají tvář,takže moje hodnocení by bylo dost prekérní 8-)

Taky bych řekla. A těch pár vteřin, co Mulder vysedává na židli, je podle mě napjatých dost. :o
luca

Odeslatod nabaa v 30 zář 2008 17:31

luca píše:
Luki píše:
Milius píše:Tendle díl v sobě skrývá sice několik špicovních scén,jako když Mulder Scullyovou představuje jako náruživou fanynku ufologie :D atd.atd.,ale je to jedna z prvních,kdy mě napadlo,že už se celý seriál zbytečně prodlužuje,jelikož už nemá tolik co říct a jede jenom za prachama-a sice jak Mulder vysedává na židli za dveřmi a zívá-nic se neděje ani žádné napětí není cítit.A pak ta příšera-co to sakra mělo být?Podivná beztvará dupající hrouda hlíny-záběr na stříkající krev-tma.Fakt nemusím tyhle bezpohlavní zrůdy,co nemají tvář,takže moje hodnocení by bylo dost prekérní
8-)

Taky bych řekla. A těch pár vteřin, co Mulder vysedává na židli, je podle mě napjatých dost. :o

Hlavně pro Mulderův močový měchýř. Ten je, myslím, napjatý až až. :D
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod luca v 30 zář 2008 18:44

nabaa: Přesně!!! :lol:
luca

Odeslatod Milius v 30 zář 2008 19:15

luca píše:
Luki píše:

V klidu,jestli mi unikla pointa tak se nechám rád poučit(!),stává se mi to :) o Co se týče výlučnosti
Arcadie,tak to je jistě tutovka,těch pikantních momentek na kterých většina z nás ujíždí,se tu objevuje houfec,ale to už se probralo.No,scéna s Mulderem v každém vyvolá něco jiného,takže nečekám
,že by někomu spontánně přišlo do hlavy úplně to samé jako mně,ale taky vím,že takové myšlenky bývají nejpravdivější,prostě jsem to vycítil a přijal.Jediné,co je strašné na té hulpě nebo jak se to játro jmenuje,je její bezmezná brutalita,jinak je planá,neuchopitelná,vidíme ji,ale nemá žádnou tvář,která by ji dělala strašidelnou,krev kolem sebe stříká pěkně,ale na tom není nic zvláštního.Právě takové zlo se pak často objevuje od sedmé řady nahoru a stává se typickým prvkem.Spousta násilí a kuchání,ale oproti dřívějšku tomu chybí nějaký,jako lidský prvek,takže to nevzbuzuje tolik bezprostředního strachu,ale spíš lhostejnost...nevím,jak to přesně říct.To co si o Arcadii myslím,je až moc subjektivní,ale nemůžu si pomoct.Ale zase je to speciální díl nabitý tím,co pravý xphiler nezapomíná,což se tejče pochopitelně i mě.
Who are you?
A Number.
Your name?
Milius

Odeslatod Luki v 30 zář 2008 20:22

Kdyby jsme z monstra v Arkádii viděli jen kousek více bylo by to kýčovité a směšné. Ty nejlepší horory taky nevyloží všechny své "karty" dokud neuplyne alespoň 45 minut. V Arkádii ale o strach ani napětí vůbec nejde, jde o satiru americké společnosti a vztah Scully a Muldera. To Monstrum bez tváře tvořené z hlubin skládky na kterých staví společnost je jen zkaženost a součást nás všech.

Pointa je že v 6. a 7. sérii o žádný strach nejde a nešlo (až na pár vyjímek jako je Alpha). Obě série jsou vyjímečně o Mulderovi, Scullyové a Aktech X (jako jednotce nikoliv přímo případech). Všechno se přehouplo do fáze kde nejvíce fantazie a snahy směřovali tvůrci do scén, které se přímo netýkají případů. Vedlejší postavy jsou lépe napsané, rozhovory se nevlečou a pro vtipnou scénu se nejde daleko. Je to politika Chrise Cartera aby seriál po určité době zažil menší obměnu. Osmá série se zase naprosto liší od těch předchozích dvou, stejně jako se devítka nedá srovnávat se zbytkem. Když už něco tak pozdější série přestaly být sterilní a čísté a nebály se zašpinit. Nebyla nutnost se nadále pokoušet stavět na zaběhnutých postupech protože už ve čtvrté sérii to začínalo váznout.

Nemám nic proti tvému názoru ale tohle prázdné filozofování nedává smysl protože ani žádný nemá. V pozdějších sériích je těžko více "násilí a kuchání" jenom se seriál stává více otevřeným. V takových případech se nesnaží o napětí a strach ale o upřímnost a nedělání z diváků idioty. Jde o to vyhnout se zaběhlým pravidlům a vytvořit nová, nebát se experimentovat a posunout hranice o kus dál a kdyby tohle Akta X nedělala nedočkali by jsme se ani druhé série.:)
Luki

Odeslatod Utero v 30 zář 2008 21:27

Luki píše:Kdyby jsme z monstra v Arkádii viděli jen kousek více bylo by to kýčovité a směšné. Ty nejlepší horory taky nevyloží všechny své "karty" dokud neuplyne alespoň 45 minut. V Arkádii ale o strach ani napětí vůbec nejde, jde o satiru americké společnosti a vztah Scully a Muldera. To Monstrum bez tváře tvořené z hlubin skládky na kterých staví společnost je jen zkaženost a součást nás všech.

Pointa je že v 6. a 7. sérii o žádný strach nejde a nešlo (až na pár vyjímek jako je Alpha). Obě série jsou vyjímečně o Mulderovi, Scullyové a Aktech X (jako jednotce nikoliv přímo případech). Všechno se přehouplo do fáze kde nejvíce fantazie a snahy směřovali tvůrci do scén, které se přímo netýkají případů. Vedlejší postavy jsou lépe napsané, rozhovory se nevlečou a pro vtipnou scénu se nejde daleko. Je to politika Chrise Cartera aby seriál po určité době zažil menší obměnu. Osmá série se zase naprosto liší od těch předchozích dvou, stejně jako se devítka nedá srovnávat se zbytkem. Když už něco tak pozdější série přestaly být sterilní a čísté a nebály se zašpinit. Nebyla nutnost se nadále pokoušet stavět na zaběhnutých postupech protože už ve čtvrté sérii to začínalo váznout.

Nemám nic proti tvému názoru ale tohle prázdné filozofování nedává smysl protože ani žádný nemá. V pozdějších sériích je těžko více "násilí a kuchání" jenom se seriál stává více otevřeným. V takových případech se nesnaží o napětí a strach ale o upřímnost a nedělání z diváků idioty. Jde o to vyhnout se zaběhlým pravidlům a vytvořit nová, nebát se experimentovat a posunout hranice o kus dál a kdyby tohle Akta X nedělala nedočkali by jsme se ani druhé série.:)

Tak tohle bylo vazne nejlepsi vysvetleni ohledne zmen v 6 a 7 serii co jsem kdy cetl :)... Naprosty souhlas samozrejme...
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod nabaa v 30 zář 2008 22:29

Luki, ty filozofe, namluv mi to na diktafon. Budu si to pouštět před spaním. Tohle je ta nejpovedenější formulace a vystižení podstaty série, kterou jsem kdy četla. To, že se s ní naprosto ztotožňuji, ani nemusím dodávat. ;)
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod kimberly v 01 říj 2008 08:43

Ja by som v istom smere súhlasila aj s Miliusom.
kimberly

Odeslatod MrSmith v 01 říj 2008 10:27

Epizoda je dobra az dovtedy, pokym sa na scene neobjavi ta "priserka". Tak prestreleny napad vyvareny z vody sa len tak nevidi. Nastastie to zachranuje originalny zaciatok. Ale zachranuje dostatocne?
Obrázek
MrSmith

Odeslatod kimberly v 01 říj 2008 10:50

MrSmith píše:Epizoda je dobra az dovtedy, pokym sa na scene neobjavi ta "priserka". Tak prestreleny napad vyvareny z vody sa len tak nevidi. Nastastie to zachranuje originalny zaciatok. Ale zachranuje dostatocne?

:D Máš pravdu!
kimberly

Odeslatod KayTee v 01 říj 2008 12:59

Myslím, že tento díl není o příšerce... takže mi tam nevadí..
* * * A dream is an answer to a question we haven't learned how to ask * * *
KayTee

Odeslatod Milius v 01 říj 2008 20:10

Luki:Čus,pokud jde o šestou,sedmou řadu,máš pravdu,že strach v nich není to první(včetně Arkadie) a taky si nepředstavuju celé Akta X v jednom ladění nebo po čtyřce skončil,takhle to prostě nechodí a bylo by to až moc krásné.Taky jsem smísil sedmou řadu s dalšími dvěma,což je,i když jsou podobnosti,chyba.Devítka JE v něčem jiná než osmička,ale ne moc.Aby bylo jasno,změnu mám taky za nutnou a cením si jí.Co si o ní myslím je druhá věc a tady je to už horší,mj. taky proto,že jednoho dne se zkrátka Akta začaly přímo nebo nepřímo vykrádat-i když zase nutně a po jistou dobu to bylo i příjemné.Novější díly mi rozhodně nepřipadají otevřenější,to je taková fráze a reklamní trik,který tvůrci hororů a thrillerů běžně používají,aby zvábili diváky.Je to jen jiné jméno pro větší brutalitu a bezútěšnost,aby byl děj co nejnepochopitelnější,nejneuvěřitelnější a nejtemnější(přitom v Irresistible se říká,a podškrtávám se pod to,že nejstrašnější jsou všední věci,které právě proto,že je pochopíme v jejich děsivosti,nás MNOHEM více straší)a tady je ten konflikt-někdo tomu říká otevřenost a syrová pravdivost,jiný to má za typ hrůzy,který ze "záporáka" vystupujícího v příběhu,ale někdy i z ostatních postav,dělá tupé nenávistné stroje bez lidského prvku.No jo,to je to kritické slovo.Myslím tím něco,co ukáže zlo v širší souvislosti(více ho vysvětlí a tím "polidští",ale ne kýčovitě vysype na diváka),takže mu divák dokáže do jisté míry rozumět a tím se víc bát,prortože o tom zlu ví,že je nenapravitelné a smrtelné.Přesně tohle bývá v prvních čtyřech řadách a není v novějších.Vím,že tento rys nemůžu chtít moc často a nevadí mi to,např. z osmičky mám rád minimálně polovinu epizod.Když jsem řekl,že mě u Muldera napadlo,že se Akta natahují a nastavují,prostě mě to v tu chvíli přišlo,byla to jemná věc,nechtěl jsem říct,že Akta MUSELY SKONČIT a že se tím vyjasnuje můk postoj ke zbytku.Ano,Arcadie je satira a dobrá,zlo je tam doplnkové zboží.Beztvářností příšery jsem nemyslel fyzickou tvář,ale výjimečnost a zlobu,takže to,co dělá zlo zlem.Pro někoho je strašidelná,mě nudí.Vezmi si třeba Grotesque-tam má ten démon podobnou povahu(temná stránka nás všech)a provází ho strach 10x větší,aniž by běsnil v krvi.Věř,že si rozhodně nepředstavuju pětihlavého ostnatého netvora,který na diváka zaútočí po čtyřech minutách nudy,tak zle na tom ještě nejsem,všiml jsem si,že Akta nejsou béčkový horor,takže mě o tom nemusíš informovat.Sory,že se neumím jasně vyjádřit,opravdu mi to dělá problém.Taky často různé jemné nápady napíšu moc úsečně,ony vyzní hruběji a někdo si pak oprávněně představí něco,co jsem nemyslel a je tu nedorozumění.Holt internetové diskuse nejsou jako osobní setkání.Můžu Tě ubezpečit,že jestli mě něco dožírá,tak nevyhraněné žvanění o ničem,ale je fakt,že když to neumím vysvětlit,zní to tak,takže doufám,že tohle je jasnější.Ale i tak je nejlepší říct ne to,co někdo jiný očekává,ale prostě to,co si myslím i když to bývá nepřenosné nebo to blbě vyjádřím ;)
Who are you?
A Number.
Your name?
Milius

Odeslatod Luki v 01 říj 2008 20:55

To je taky naprosto v pořádku a plně tvůj postoj chápu :) Jen mám trochu jiný pohled na věc ale tady už se spíše dostávámě daleko za hranice osobního vkusu a preferencí :geek: :)
Luki

Odeslatod oskvarka v 12 lis 2009 19:33

KayTee píše:Tak jsem si to teď vyhledala na youtube. Všichni o této epce tak básníte, že už jsem to nemohla vydržet a našla jsem si ze šesté série aspoň tuhle :-D Teda nerozuměla jsem každému slovu, ale řechtala jsem se tady na plné kolo :-D Scully jak každého opravuje u výslovnosti Petrie, jak se navzájem upozorňují, že teď jsou Rob a Laura a ne Mulder a Scully a pak jak Mulder v posteli říká - Tak pojď, teď jsme manželé Lauro, a Scully na to: Scully, I´m Scully :-D :-D Huááá hahaha. A jak Mulder sleduje tu schránku a chce se mu na záchod, tak jak přemýšlí jestli si nemá ulevit do krabice od džusu, aby něco nepromeškal. No, opravdu jsem se bavila. Nebo po večeři, jak jde s tou Cami, tak jak si s Mulderem pošlou ten vzdušný polibek :-D
A Mulderova žádost o sendvič nemá chybu :-D
JInak jde z tohoto dílu vidět, jak si to Mulder skvěle užívá a Scully je taková chladná..

ja mam skorej pocit ze jej trochu liezlo ... - hlavne ked si z nej robil prdel vsade kde sa dalo...:D....sedenie ufologov :D:D..haha...ona sa snazi byt profesionalna tak musi vyvazit aj to jeho uzivanie si ..tak je naschval chladna :D...keby nebola vieme vseci ako by to dopadlo ;) ...a okrem toho by z nich ta potvora este spravila mastny flak kedze by urcite nedavali pozor ci im nejde po krku ;) ....:D:D...ale fakt vynimocne :D:D pobavila som sa :D:D
TheX-files
oskvarka

Odeslatod kimberly v 25 pro 2009 23:54

Inak je to šialenstvo, tato amerika. po asi 155-tom zhliadnuti tejto epizody som si povedala, ze neverim, ze taketo komplexy ako arkadia mozu vyzerat. cela obec postvaena na smetisku? to je v usa normalne?
kimberly

PředchozíDalší

Zpět na 6. série