Ktorá séria bola najlepšia?

Povídání o jednotlivých epizodách Akt X...

Moderátor: Luki

Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod kimberly v 29 kvě 2008 09:07

Ktorá séria sa vám najviac páčila a ktorá naopak najmenej? Najobľúbenejšiu sériu dajte na prvé miesto, podĽa vás najslabšiu na miesto deviate.
kimberly
 
Příspěvky: 672
Registrován: 19 dub 2008 20:56
Bydliště: Slovakia

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod nabaa v 30 kvě 2008 11:48

Ráda bych zahlasovala, ale to se nedá. Každá série má něco do sebe a já teda vážně nejsem schopná ani náhodou sestavit žebříček.
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
Uživatelský avatar
nabaa
 
Příspěvky: 831
Registrován: 13 dub 2008 10:08
Bydliště: Prostějov

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod kimberly v 01 čer 2008 10:54

No...ja dokážem zoradiť aj čerta diabla, tak ja sa o to pokúsim :D
Začnem pre mňa najmenej príťažlivo sériou, čiže posledným miestom:
9. miesto: 3. séria
8. miesto: 7. séria
7. miesto: 9. séria
6. miesto: 8. séria
5. miesto: 4. séria
4. miesto: 5. séria
3. miesto: 1. séria
2. miesto: 2. séria
1. miesto: 6. séria
Toto je čisto môj SUBJEKTÍVNY NÁZOR, zoradila som ich podľa toho ako vyhovujú alebo nevyhovujú mojim kritériám. Šestka je pre mňa jednoznačná favoritka, ostatné sú viac menej na kope a ťažko som si vyberala, sedmička a trojka mi prídu slabšie, aj keď viem že u trojky to tak v realite nie je, pre mňa je tam ale množstvo dielov, čo ma vôbec nezaujali.
kimberly
 
Příspěvky: 672
Registrován: 19 dub 2008 20:56
Bydliště: Slovakia

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod Krycek v 06 čer 2008 12:44

kimberly píše:Toto je čisto môj SUBJEKTÍVNY NÁZOR, zoradila som ich podľa toho ako vyhovujú alebo nevyhovujú mojim kritériám. Šestka je pre mňa jednoznačná favoritka, ostatné sú viac menej na kope a ťažko som si vyberala, sedmička a trojka mi prídu slabšie, aj keď viem že u trojky to tak v realite nie je, pre mňa je tam ale množstvo dielov, čo ma vôbec nezaujali.


To je zajímavé, někdy nad podobným žebříčkem musím také zapřemýšlet... ;-) Každopádně se asi moc neshodnem se třetí sérií, která je možná moje nejoblíbenější. Nachází se tam skvělé humorné kousky, ale taky klasická Akta X. Vždycky jsem hrozně zbožňoval šestku, ke které si nyní už ale držím větší odstup. Ani to ale nedokážu nějak extra popsat.
Uživatelský avatar
Krycek
Administrátor
 
Příspěvky: 90
Registrován: 12 dub 2008 18:46
Bydliště: Brno

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod monkax v 06 čer 2008 13:16

Pro mě jsou nejlepší serie 1.-3. to byl mazec :D Já ted sleduju Akta úplně od začátku, včera to bylo The Calusari a první serie miluju úplně nejvíc :D Je to úplná závislost, když se s přítelem nepodíváme 2.dny na žádný díl, tak jsme nemocní :lol:
Uživatelský avatar
monkax
 
Příspěvky: 239
Registrován: 13 dub 2008 17:56

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod nabaa v 06 čer 2008 14:25

Když se budu opravdu hodně moc snažit, zvážím všechny aspekty a dovolím si vypustit 8. a 9.sérii jako ne úplně standardní, čímž omezím výběr pouze na série s "plným" obsazením, tak se u toho neskutečně zapotím, ale možná pak budu schopná označit aspoň tři mé nejoblíbenější série, ovšem bez toho, abych je skládala do nějakého pořadí. Byla by to 4 (kombinace výborných standalonů, vážných i vtipných, a mytologie), 6 (nejspíš ze stejného důvodu) a mnohými zavrhovaná 7 (mně se holt líbí, je jiná, a Mulder v černým roláku ja k sežrání :D ). :) Ufff, to teda bylo... 8-)
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
Uživatelský avatar
nabaa
 
Příspěvky: 831
Registrován: 13 dub 2008 10:08
Bydliště: Prostějov

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod monkax v 06 čer 2008 14:28

Mě se 7. taky líbí a hlavně epizoda Tři přání :lol: A o tom jak to tam Mulderovi seklo ani nemluvím :D
Uživatelský avatar
monkax
 
Příspěvky: 239
Registrován: 13 dub 2008 17:56

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod mona lisa v 06 čer 2008 14:42

Ja idem od najlepsej po najhorsiu:
1. miesto: 3
2. miesto: 4
3. miesto: 2
4. miesto: 1
5. miesto: 5
6. miesto: 6
7. miesto: 7
8. miesto: 8
9. miesto: 9

Suhrne pre mna 1-5 excelentne. 6-9 slabota. I ked sa v 6 zvlast vynima skvela Two Fathers/One Son a v 7. serii Sixth Ext./Amor Fati a Reqiem.
mona lisa
 
Příspěvky: 237
Registrován: 13 dub 2008 12:17
Bydliště: Bratislava

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod Deshy v 10 čer 2008 13:16

Napřed jsem si říkala, že se musím na všechno znovu podívat, protože ty první série jsem viděla v podstatě před skoro deseti lety. Ale nějak nestíhám, a tak to nastřílím tak, jak to cítím a pamatuju si to teď. Kdybych si všechno znovu prošla, třeba by to dopadlo jinak...
Řadím od nejlepšího k nejhoršímu-devítku jsem ještě neviděla :oops:
1. místo: 6
2. místo: 1
3. místo: 2
4. místo: 5
5. místo: 4
6. místo: 3
7. místo: 7
8. místo: 8

Šestka to u mě vyhrála dost bezkonkurenčně. Ze spousty stran jsem slyšela, že už to nejsou ta pravá Akta X. Ale možná právě proto, že šestka je jako celek trošku jiná, tak je pro mě barvitější než ty předchozí a opravdu bych v ní asi nenašla díl, který by se mi nelíbil. Naopak obsahuje velkou koncentraci dílů, které prostě zbožňuju.
Jednička musí být druhá už proto, že v ní lze nalézt mou nejoblíbenější epku. Navíc série, která u mě vytvořila závislost na seriálu, musí být hodně vysoko :) .
Trojka je tak nízko (přestože bych v ní našla hodně skvostů) proto, že mě v ní až neskutečně nudila mytologie. Nevím proč, ale pamatuju si, že jsem docela protáčela panenky, když jsem zjistila, že se budu muset dívat na další konspirace. A taky na to, že Mulder opět "vše" uvidí a Scully zase o fous ne.........................
No co týče sedmičky a osmičky, tak jsem dost váhala, která je pro mě horší. Nakonec to vyhrála osmička proto, že mě postupem času leze krkem čím dál víc. A to ne konkrétně nějaký její díl (snad kromě Existence, tu opravdu nemusím), ale nesnáším tu sérii jako celek. Když se na ty díly dívám samostatně, tak mi vlastně ani nic nevadí a ve většině si najdu i nějaká oblíbená místa. Ale prostě v první půlce série mi hrozně chyběl Mulder a jeho humor. Vím, že spousta lidí říká, že děj je důležitější než postavy. Ale pro mě jsou oba aspekty stejně důležité.
Když trošku odbočím od Akt X, tak vzniklo spousta seriálů, které jsou si navzájem svými myšlenkami a zpracováním hodně podobné. V čem se liší a co rozlišuje jejich oblíbenost, to je charakter a vzájemná interakce postav.
A v Aktech je ta interakce prostě dokonalá.
No, nicméně ještě větší šok pro mě bylo to, že když se Mulder vrátil, tak mě začal neskutečně štvát a přebýval mi tam. Asi bych si měla vybrat :D . Navíc , i když jsem shipper jako poleno, tak těhotenství Scully považuju za největší omyl tvůrců seriálu. Nevím, ale jednoduše mi to nesedí. Kdyby ale akta skončily po Requiem a tvůrci by fanoušky nechali v šoku, co to má vlastně znamenat, tak by to pro mě byl skvělý recesistický konec. Ale nevím jestli by si to takhle přebrali všichni faanoušci. Asi ne ;)
K sedmičce toho asi nemusím moc dodávat. Je to jediná série, kde jsem byla schopná některé díly přepnout v polovině a vůbec toho nelitovat. Nezáchranily to ani kupodivu většinou vkusně natočené shipperské scény. Kdyby nebylo Hollywood A.D., Requiem a možná i All things, tak si to možná rozmyslím,a hodím sedmičku až na poslední místo.
Deshy
 
Příspěvky: 18
Registrován: 13 dub 2008 10:46
Bydliště: Brno

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod kimberly v 10 čer 2008 18:37

Som rada, že ste zareagovali a niektorí tak obsiahle, pretože ma názor skutočne zaujíma. Uvedomujem si, že sa to nedá zoradiť úplne presne, ale predsa len, uvedomujeme si, že niektorú sériu uprednostňujeme pred druhou a v každej sa nachádzajú lepšie aj horšie diely. Pre mňa je šestka absolútnym vrcholom a pre mňa sú to skutočné Akty X, aj keď tým najklasickejším by asi najlepšie zodpovedala jednotka, dvojka, či osmička. Šestka je však novátorstvo, experiment a ja tam milujem epizódu za epizódou práve tým, aké sú iné. Takmer všetky moje najobľúbenejšie diely sú z šestky-Triangle, Dreamland, How the ghost stolen christmas, Tithonus, Monday, Arcadia,Milagro, Unnatural a tie ostatné čo som nevypísala zbožňujem tak isto, len o milimeter menej. Takže ja nemám o čom...
kimberly
 
Příspěvky: 672
Registrován: 19 dub 2008 20:56
Bydliště: Slovakia

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod Deshy v 10 čer 2008 18:56

kimberly píše:Som rada, že ste zareagovali a niektorí tak obsiahle, pretože ma názor skutočne zaujíma. Uvedomujem si, že sa to nedá zoradiť úplne presne, ale predsa len, uvedomujeme si, že niektorú sériu uprednostňujeme pred druhou a v každej sa nachádzajú lepšie aj horšie diely. Pre mňa je šestka absolútnym vrcholom a pre mňa sú to skutočné Akty X, aj keď tým najklasickejším by asi najlepšie zodpovedala jednotka, dvojka, či osmička. Šestka je však novátorstvo, experiment a ja tam milujem epizódu za epizódou práve tým, aké sú iné. Takmer všetky moje najobľúbenejšie diely sú z šestky-Triangle, Dreamland, How the ghost stolen christmas, Tithonus, Monday, Arcadia,Milagro, Unnatural a tie ostatné čo som nevypísala zbožňujem tak isto, len o milimeter menej. Takže ja nemám o čom...


:oops: Ehm Já prostě pořád psala a psala... :D
Deshy
 
Příspěvky: 18
Registrován: 13 dub 2008 10:46
Bydliště: Brno

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod Luki v 15 črc 2008 14:13

1. Osmá Série
2. První Série
3. Šestá Série
4. Třetí Série
5. Druhá Série
6. Devátá Série
7. Pátá Série
8. Čtvrtá Série
9. Sedmá Série

Tak tohle vybrat to byl mazec. Jako první jsem určil První a Sedmou sérii... První je moje druhá vůbec nejoblíbenější a Sedmou považuji za nejhorší vůbec. Šestku zbožňuju hlavně kvůli vysoké koncentraci vynikajících dílů kde mám vždy problém vybrat na co kouknu. Čtvrtou sérii jsem dal předposlední... jako jedinou si ji nedokážu pořádně "osahat" a zanechává ve mne většinou takový prázdný pocit. Série 2,3,5 a 9 jsou podle mne velice nadprůměrné a nenachází se v nich jediný díl který bych si neužil. Osmička je pak taková ošemetná záležitost, protože zpočátku jsem k ní přistupoval s odstupem ale postupně se s mnoha shlédnutími stala mým favoritem, hlavně díky novým postavám a mytologii.
Uživatelský avatar
Luki
 
Příspěvky: 603
Registrován: 13 dub 2008 09:49
Bydliště: Bohumín

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod Baku05 v 15 črc 2008 17:16

1. místo: 6
2. místo: 1
3. místo: 4
4. místo: 5
5. místo: 9
6. místo: 2
7. místo: 3
8. místo: 7
9. místo: 8

Teda, mám pocit, že jsem právě seřadila něco, co se snad ani seřadit nedá :? Jediné s čím jsem si byla jistá hned na začátku byla 6. série - ta je prostě má zamilovaná. Oproti tomu jsem nijak nepřišla na chuť 8. sérii - i přesto, že se mi Doggett líbil hned od začátku, tak děj na mě působil poněkud rozpačitě a díly mě začaly bavit až ke konci série. 9. série mě mile překvapila - i když se mi zdá hodně temná, tak Doggett a Reyesová je skvělá dvojka a konečně jsem tam zase cítila nějaký vývoj dopředu. No a ty další série mi nezbylo nic jiného, než je rozdělit mezi zmíněné. Ale ve skutečnosti bych to viděla: na prvním místě 6. série, na třetím místě 8. série a na druhém místě těch zbylých 7 sérií :D
Uživatelský avatar
Baku05
 
Příspěvky: 268
Registrován: 13 dub 2008 20:16
Bydliště: Most

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod xloverin v 15 črc 2008 17:45

No ja by som ich asi zoradit nevedela...ono je kazda seria dacim vynimocna. Momentalne pozeram znovu od prvej serie a pozorujem zaujimavu vec. Zapletky v tych epizodach su neskutocne dobre (snad okrem Space ;-) ) a myslim, ze keby sa tieto diely natocili tak medzi 5-6 seriou, tak by nemali obdobu. Tym chcem povedat, ze na tych skorsich seriach ma trochu rusi to, ze este nie su David a Gillian az tak zohrati, zziti s postavami (nehovoriac o Scullyovej garderobe a Mulderovych kravatach, :roll: ) prirodzene to co chcem nie je mozne, nejaka seria musi byt prva:-) Ale skuste si predstavit taky Ice v siestej serii... masaker
Uživatelský avatar
xloverin
 
Příspěvky: 301
Registrován: 12 črc 2008 13:07

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod pitrysek v 15 črc 2008 18:13

Já nevim, moc těžká otázka :? Kdybych opravdu musela, tak prvních šest sérií dám na první místo a zbitek na druhý :)
Obrázek
Life is like a box of chocolates; a cheap, thoughtless, perfunctory gift that nobody ever asks for.
Uživatelský avatar
pitrysek
 
Příspěvky: 479
Registrován: 13 dub 2008 01:41
Bydliště:

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod yscully v 17 srp 2008 22:33

Tak projíždím poslední epizody osmičky a u každé se musím culit :) Víc než dosud jsou díly doslova nabitý odkazama na dřívější série a mám radost z každýho, kterej zachytím. Na to, jak nízko je hodnocená, mě VELMI příjemně překvapila (až tak, že jsem si uvědomila, jak moc je dobrá), i když bez znalosti předchozích sérií by dost ztrácela na síle. Těším se na devítku, věřím tomu, že pro dalších dvacet dílů vznikl přivedením Doggetta a Reyesové a posunutím vztahu Mulder/Scully široký prostor a že devítka na mě nebude působit jenom smutnej dojezd. Na žebříček sérií se zatím necítím, na ten budu potřebovat odstup.

Tak si to po sobě čtu, působí to zmateně, ale to už je osud výkřiků nadšení ;)
Uživatelský avatar
yscully
 
Příspěvky: 282
Registrován: 01 kvě 2008 10:17
Bydliště: Brno

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod luca v 18 srp 2008 09:49

Já nevím, ale na mě začne vždycky ke konci 7. série padat nějaká deprese nebo co, čím víc se to blíží k Rekviem, tím je to horší, a už mě tyhle pocity neopustí ani v osmičce a devítce. Holt, pro mě jsou prostě Akta X = Mulder a Scullyová, a tím pádem mám nejradši prvních šest sérií, dobře možná ještě i s první půlkou sedmé. Pak mi to už nějak nepřijde ono, ani navrátivší se Mulder v druhé polovině osmičky to nezachrání. Já když vidím tu nekonečně utrápenou Scullyovou... Doggett i Reyesová jsou fajn, herci to hrajou dobře, díly mají dobré nápady, ale fakt si nemůžu pomoct, viděla jsem 8. a 9. sérii jen jednou a už asi znovu nechci. Až The truth a tenhle nový film mě trochu lepší naladili. :roll:
Uživatelský avatar
luca
 
Příspěvky: 563
Registrován: 10 kvě 2008 00:20
Bydliště: Lišov

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod Leblanc v 24 zář 2008 12:57

Vzhledem k tomu, že jsem viděla kompletní jen první čtyři řady, tak nemohu posoudit. U dílů ze sérií 5až9 (viděla jsem tak 3-4 díly z těchto sérií) to bude má premiéra, ale jsem hrozně natěšená na šestou řadu.
Obrázek
I want to believe in the power of love ...
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Leblanc
 
Příspěvky: 133
Registrován: 28 čer 2008 21:43
Bydliště: Hustopeče

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod KayTee v 24 zář 2008 22:09

Poníženě přiznávám, že nedokážu určit pořadí... nedokážu říct - ta byla nejhorší..
* * * A dream is an answer to a question we haven't learned how to ask * * *
Uživatelský avatar
KayTee
 
Příspěvky: 892
Registrován: 13 dub 2008 00:35
Bydliště: Far..far..away

Re: Ktorá séria bola najlepšia?

Odeslatod petrazelva v 29 zář 2008 21:50

KayTee píše:Poníženě přiznávám, že nedokážu určit pořadí... nedokážu říct - ta byla nejhorší..


Naprostý souhlas. Jsem ráda, že nejsem sama "neschopná" ;)

Vždycky se začnu koukat na nějakou sérii a říkám si, jo, to je super, jo, tak tenhle díl je fakt mazec atd. atp. a pak přejdu k další sérii a zas se nadchnu a tak pořád dokola. Je to strašně těžké porovnávat. Třeba se k tomu časem vypracuju a dopracuju, ale teď to zatím fakt nezvládnu..
Don't give up!
Uživatelský avatar
petrazelva
 
Příspěvky: 450
Registrován: 14 dub 2008 11:44
Bydliště: Olšany u Prostějova/Praha

Další

Zpět na Epizody seriálu Akta X

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron