Moderátor: Xeninka
mona lisa píše:Este som zabudla spomenut TROCH PATRACOV. Tie knihy som zboznovala uz ako decko i ked vtedy u nas vyslo iba malo pribehov a az posledne roky vychadzaju aspon tri knihy rocne. Doteraz som precitala 55 knih. A napriek tomu, ze uz mam po kusok po tridsiatke - stale ma to bavi a stale cakam na nove vydania. A moja kolegyna, ktorej ma 42 rokov ich cita tiez
kimberly píše:Ja som teraz dočítala poslednú zo sady kníh Anna zo Zeleného domu a musím povedať, že posledná kniha-v anglickom origináli Rilla of Ingleside je jednoznačne najlepšia. Problematika prvej svetovej vojny sprevádza čitateľa celou knihou a je vykreslená veľmi zaujímavo, posledné diely z nejakej série bývajú väčšinou najslabšie, toto však rozhodne nie je ten prípad. Dojemné krásne, miestami aj vtipné, s čiernym humorom a práve také aká vojna je...
Angelitos píše:kimberly píše:Ja som teraz dočítala poslednú zo sady kníh Anna zo Zeleného domu a musím povedať, že posledná kniha-v anglickom origináli Rilla of Ingleside je jednoznačne najlepšia. Problematika prvej svetovej vojny sprevádza čitateľa celou knihou a je vykreslená veľmi zaujímavo, posledné diely z nejakej série bývajú väčšinou najslabšie, toto však rozhodne nie je ten prípad. Dojemné krásne, miestami aj vtipné, s čiernym humorom a práve také aká vojna je...
O tom jsem někde slyšela a mohlo by to být zajímavé kouknu se do knihovny! Dík za tip
kimberly píše:Angelitos píše:kimberly píše:Ja som teraz dočítala poslednú zo sady kníh Anna zo Zeleného domu a musím povedať, že posledná kniha-v anglickom origináli Rilla of Ingleside je jednoznačne najlepšia. Problematika prvej svetovej vojny sprevádza čitateľa celou knihou a je vykreslená veľmi zaujímavo, posledné diely z nejakej série bývajú väčšinou najslabšie, toto však rozhodne nie je ten prípad. Dojemné krásne, miestami aj vtipné, s čiernym humorom a práve také aká vojna je...
O tom jsem někde slyšela a mohlo by to být zajímavé kouknu se do knihovny! Dík za tip
Rozhodne sa pozri! Keď už ja odporúčam nejakú knihu, niečo to znamená Žiadne opisy hrôz z bojiska, ale to, čo sa dotýkalo ľudí, ktorí museli každý deň na front vyprevádzať svojich priateľov, rodiných príslušníkov, milencov...Rilla je Annina najmladšia dcéra, moc sa na ňu nepodala, je nepraktická a rada by sa zabávala. Niekto jej povedal, že roky od 15 do 19 sú najkrajšie v živote dievčaťa a ona sa zaprisahala, že ona si ich urobí dokonale krásne, plné zábavy...Vojna vypukla keď mala 15 a skončila keď mala 19...Irónia osudu...
nabaa píše:G.Logan píše:Čtení ...... moje druhá nejoblíbenější věc po koukání na filmy/seriály . Já jsem fanda sci-fi, mystiky a fantasy a také vojenské tématiky. Z autorů čtu Verna,Wellse,Bradbury a Tom Clancy a nesmím zapomenout na
Tolkiena. Poslední co jsem přečetl je : Vražedná mise od Michaela DiMercuria
Dějiny Záhad a Omylů 2 (Tajemství světelných bytostí) od Vladimíra Lišky
Vojenskou támatiku tady probírat nebudu to by bylo na dlouho
A nečetl jsi náhodou Poslední pán prstenu od Kyrila Yeskova?
peta111 píše:Pro všechny, kdo hledají trochu romantiky s tak trochu s nadpřirozenou zápletkou - doporučuju knížku -
Marc Lévy - A co když je to pravda. (byl podle toho i natočený film) - Milé, oddechové a dobře se to čte.
Herimína Froditová píše:Tak se divim, že tu nikdo nezmiňuje-v pozitivech-Terryho Pratchetta.
Herimína Froditová píše:Ale poezii-to můžu! Třeba Kytice...to je prostě nepřekonatelné dílo...
Luki píše:Bram Stoker - Dracula (Nejlepší knížka všech dob).
Luki píše:...Koji Suzuki - Kruh, Spirála, Smyčka, Temné Vody... klasika Japonského hororu... ovšem Spirála i Smyčka mnohé ztrácí...
Leblanc píše:Luki píše:...Koji Suzuki - Kruh, Spirála, Smyčka, Temné Vody... klasika Japonského hororu... ovšem Spirála i Smyčka mnohé ztrácí...
Právě Smyčka je můj nejnovější úlovek, co se knih týče, brzy ji začnu číst, takže jsem zvědavá. Co říkáš na Temné vody? Mě se moc líbí tyto povídky, já mám z vody trošku fóbii (z té přírodní), protože nikdy nevím, co vše může pod hladinou být...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků