Je souhaite

22 epizod Akt X z let 1999-2000

Moderátor: Luki

Je souhaite

Odeslatod kimberly v 05 črc 2008 08:46

Viem, že ste mnohí tento diel zaradili k tým najhorším, tak mi teda odpustite istú subjektivitu, ale ja sa musím vyjadriť celkom inak, pretože ma tento diel veľmi pobavil a ešte aj donútil k zamysleniu....Akí sme my ľudia hlúpi a ako by sme možnosť mať tri želania mohli dobabrať. Aj koniec je úplne úžasný: Mulder vidí, že to s tými prianiami nie je také jednoduché-neopakovateľná scéna keď zistí, že ostal na svete sám, tak sa rozhodne urobiť s šťastnou aspoň ginu a daruje jej slobodu. A ako je Scullyová nešťastná, keď zistí, že jej zmizlo telo. A čo viac si môžeme priať k tomuto všetkému ako scénu, keď agenti pijú spolu pivo :D Ja som bola potešená a radím ju medzi svoje obľúbené epizódy ;)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
kimberly

Re: Je souhaite

Odeslatod monkax v 05 črc 2008 09:07

Kimberly to jsi mi udělala radost, já tento díl hrozně miluju :D Prostě se mi líbí všechno Scullyové nadšení, jak ji Mulder hledá po městě. Jak se Mulder ptá Mulder Džinky co by si přála a na konci jí to splní :) Mulder neuvěřitelně sexy, no a debata s pivem to je nezapomenutelné. U mě tahle epizoda vede, je v tom legrace i ponaučení :!:
monkax

Odeslatod XGirl v 05 črc 2008 11:44

Mně se tenhle díl taky líbil. Přesně jak jste tu psali - Mulder sexy, Scullyová správně nadšená do toho zapudrovaného neviditelného chlapíka, a krásný shippy konec. IMHO všimli jste si těch narážek na to, že tohle nebyl jejich první večer spolu u televize? ;)
Obrázek
XGirl

Odeslatod pitrysek v 05 črc 2008 12:03

Kupodivu se mi tenhle díl také líbil, ale zaujal mě jenom ten příběh- pořád jsem přemýšlela, jak bych vyslovila přání já,aby bylo perfektní a doteť jsem na to nepřišla. :lol:
Obrázek
Life is like a box of chocolates; a cheap, thoughtless, perfunctory gift that nobody ever asks for.
pitrysek

Odeslatod monkax v 05 črc 2008 12:23

XGirl píše:Mně se tenhle díl taky líbil. Přesně jak jste tu psali - Mulder sexy, Scullyová správně nadšená do toho zapudrovaného neviditelného chlapíka, a krásný shippy konec. IMHO všimli jste si těch narážek na to, že tohle nebyl jejich první večer spolu u televize? ;)

Taky jsem hleděla, že se chovala jako že to není jejich první společný večer :D :D Mulder:"Až mě pozveš k sobě, tak si můžeme pustit Ocelové magnolie" Tkže se navzájem zvaly k sobě....no, kdo ví jestli koukali vážně jenom na tu televizi ;) ;)
monkax

Odeslatod petrazelva v 05 črc 2008 23:39

Jo jo, ta závěrečná scéna patří mezi klenoty. I zbytek epky mě docela bavil. Scully, jak barví to tělo, to bylo fakt vtipné. A pak, jak je chudák zničená, když to tělo zmizí.. Hm, to mi jí bylo líto. Taky ta scéna v prázdné ulici (co, mimochodem, stála fůru peněz), je docela působivá. A že je Muldy dobrák od kosti, to všichni víme ;)
Asi to fakt není žádná prča vymyslet dokonalé přání. Ale ginka se vyloženě snažila, aby to nebylo ku prospěchu..
Don't give up!
petrazelva

Odeslatod Luki v 07 črc 2008 13:08

Trapas... díkybohu za to že se nikdy nestal jinak bych ho nesnesl vůbec :)
Luki

Odeslatod MrSmith v 10 črc 2008 09:22

Luki píše:Trapas... díkybohu za to že se nikdy nestal jinak bych ho nesnesl vůbec :)

Trapas by bol keby sa to nikdy nestalo. Tak je to aspon trochu sranda :)
Obrázek
MrSmith

Odeslatod Angelitos v 31 črc 2008 23:47

To byl super dílek! Dobrá sranda :lol: Scully tady prostě exceluje :lol: A Muldy je charakter!!

Nejlepší je stejně ten týpek..."Chci, aby byl brácha zase živý" a brácha pak "áááááááááááááááááááááááááááááááááááááá" :lol: :lol: sranda musí být :D
Obrázek
Scully: You were an Indian guide, help me out here.
Mulder: Indian guide says maybe you should run to the store and get some matches.
Scully: I would but I left my wallet in the car.
Angelitos

Odeslatod Utero v 12 srp 2008 16:40

Silena epizoda :) Mozna proto mi celkem sedla. Nejak zvlast ji nezeru, ale vubec mi nevadi a naopak se hodi na takove to nudne odpoledne kdy neni co delat. Vyborna scena byla kdyz vybouchla lod a nebo Mulder prochazejici vyprazdnenou ulici. Tahle epizoda mi ani tak nesedla tim pribehem jako temi efekty. Jak jsem rikal: vybuch lodi nebo vyprazdnena ulice. To byly pro me vrcholove momenty. Samozrejme i ta shippy scena. ;) Stejne, ale v necem sklame, takze tak 60%

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod XGirl v 14 srp 2008 10:10

Mulder pobíhající prázdnými ulicemi je pro mne hodně nezapomenutelná scéna - vůbec to řešení přání "aby byl všude klid a mír" a najednou je Mulder na světě úplně sám, dokonce i bez Scullyové :!: mi připadalo velmi originální.
Obrázek
XGirl

Odeslatod nabaa v 14 srp 2008 10:32

Je souhaite je dokonale ujetá epizoda a kromě scén s Mulderem a Scullyovou (Well, I don't smell any weird chemical smells. You still have both your lips.) jdu vždycky do kolen u scény, kdy se Džínka snaží Ansonovi naznačit, že by si měl přát, aby jeho bratr mohl chodit. :D
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod Baku05 v 18 srp 2008 10:38

Já na Je souhaite nevidím vůbec nic špatného, právě naopak :D Je to prostě další z várky potrhlých a bláznivých... a ty já ráda :mrgreen: Některé momenty jsou opravdu nezapomenutelné - Scullyová pudrující neviditelné tělo nebo Mulder vztekající se na Džinu a za sebou už má Skinnera "Agente Muldere, jak jste se sem dostal???" To mě prostě dostane vždycky :lol: :lol:
Baku05

Odeslatod nabaa v 18 srp 2008 11:03

Baku05 píše:Já na Je souhaite nevidím vůbec nic špatného, právě naopak :D Je to prostě další z várky potrhlých a bláznivých... a ty já ráda :mrgreen: Některé momenty jsou opravdu nezapomenutelné - Scullyová pudrující neviditelné tělo nebo Mulder vztekající se na Džinu a za sebou už má Skinnera "Agente Muldere, jak jste se sem dostal???" To mě prostě dostane vždycky :lol: :lol:

Scéna na pitevně, když dovezou neviditelného Ansona, je nářez. Jak Scullyová skepticky hledí na vozík, pak se natáhne a zjistí, že na tom vozíku vážně něco je, opatrně dojde pro pudr a ani se nenarovná a když přijde Mulder, je už žlutá a nadšením se téměř rovná dítěti, kterému koupili Kinder vejce. :D

Ale napadá mě, že ačkoliv je to never-happened episode a v podstatě zábavná, podařilo se do ní zase zastrčit i trochu té filozofie. ve scéně, kdy Scullyová vysvětluje Mulderovi, že někteých věcí by člověk měl dosáhnout vlastním úsilím a ne jen obyčejným přáním. Protože přání není nikdy stoprocentně specifické a může nadělat víc škody, než užitku. Navíc, přiznejme si, člověka těší víc to, o co se přičinil. ;)

A ještě jedna poznámka - kdyby tu epizodu psal shipper, určitě by si Mulder přál, aby Scullyová mohla mít dítě. :mrgreen:
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod XGirl v 18 srp 2008 21:32

nabaa píše:A ještě jedna poznámka - kdyby tu epizodu psal shipper, určitě by si Mulder přál, aby Scullyová mohla mít dítě. :mrgreen:

Co my víme, třeba si to přál a ten konec neznamenal to, co si všichni mysleli...V Aktech X je možné všechno a já bych se nedivila ani tomuhle. A bylo by to vyloženě shipperské přání :oops: :mrgreen:
Obrázek
XGirl

Odeslatod nabaa v 18 srp 2008 21:38

XGirl píše:
nabaa píše:A ještě jedna poznámka - kdyby tu epizodu psal shipper, určitě by si Mulder přál, aby Scullyová mohla mít dítě. :mrgreen:

Co my víme, třeba si to přál a ten konec neznamenal to, co si všichni mysleli...V Aktech X je možné všechno a já bych se nedivila ani tomuhle. A bylo by to vyloženě shipperské přání :oops: :mrgreen:

Mno, já myslím, že ten konec je hodně výmluvný. A měl jen jedno přání, takže nám zbývá opravdu jen věřit, že být autor shipper, bude chudák Džínka plnit přání ještě teď. :D Ale je zajímavý, a napadne mě to pokaždé, když jde o 3 přání, že si nikdy nikdo nepřeje, aby mohl mít další přání. Není to zvláštní? :)
nabaa

Odeslatod peta111 v 18 srp 2008 22:13

nabaa píše:
XGirl píše:

Mno, já myslím, že ten konec je hodně výmluvný. A měl jen jedno přání, takže nám zbývá opravdu jen věřit, že být autor shipper, bude chudák Džínka plnit přání ještě teď. :D Ale je zajímavý, a napadne mě to pokaždé, když jde o 3 přání, že si nikdy nikdo nepřeje, aby mohl mít další přání. Není to zvláštní? :)

O tom počtu přání - nezatrhla to ta Džinka hned na začátku? Zdůraznila - každý jen 3!
peta111

Odeslatod Baku05 v 18 srp 2008 22:15

nabaa píše:Ale je zajímavý, a napadne mě to pokaždé, když jde o 3 přání, že si nikdy nikdo nepřeje, aby mohl mít další přání. Není to zvláštní? :)

Mám pocit, že jak se Anson a Leslie dohadují nad posledním přáním,tak Leslie říká: A co nekonečné množství přání? A Džinka na to: Jenom tři. Takže to asi nejde, to by se potom na dalšího šťastlivce dostalo, až by ten předchozí zemřel :D Teda pokud by si nějak šikovně nepřál být nesmrtelný :D
Baku05

Odeslatod nabaa v 18 srp 2008 22:22

peta111 píše:O tom počtu přání - nezatrhla to ta Džinka hned na začátku? Zdůraznila - každý jen 3!

Jo, to zatrhla. Ale já jsem teď nemyslela jen Je souhaite, ale všechny příběhy, kde figurují tři přání. :)
nabaa

Odeslatod Baku05 v 18 srp 2008 22:38

nabaa píše:Jo, to zatrhla. Ale já jsem teď nemyslela jen Je souhaite, ale všechny příběhy, kde figurují tři přání. :)

To jo, namnožit si ty přání je asi to první, co by většinu lidí napadlo, ale to by pak zase nebyly ty 3 přání :) Jak tam Mulder začal sepisovat své dokonalé přání, tak jsem si říkala, že by mu to stejně asi nesplnila, protože by to nebylo jedno přání, ale nejméně dvacet :D
Baku05

Další

Zpět na 7. série