Tak jsem si tu knihu konečně přečetla a musím říct, že je fakt s podivem, na čem všem se dají vydělat prachy. Jak už bylo psáno na začátku, spousta věcí, které autor nechápe, se později vysvětlí, to, že má jednou Mulder otočenou hlavu doleva, podruhé doprava nebo Scullyová jednou vlasy rozcuchané, jednou ne, je dáno střihem a několikerým točením každé scény, to je snad v každém filmu či seriálu, a u několika tzv. chyb bych se do krve hádala, že chybami nejsou. Např. v epizodě
Ice se autor podivuje nad tím, kde vzali dva červy. Pokud si dobře pamatuju, jednoho vytáhli z pilota a druhého Scullyová našla v předchozích obětech, kvůli kterým vlastně přijeli, a sama tam zdůrazňuje, že už našla jen jednoho živého, a přidá ho k tomu prvnímu do lednice. V
Little Green Men jsem s celou rodinou rybičky v akváriu viděla, i když uznávám, že je třeba se na to opravdu zaměřit. A např. v
Irresistible mi vůbec nepřipadá divné, že Pfaster Scullyovou dostal, ona ho vůbec neznala, nebyl důvod, proč by se měla domnívat, že by po ní mohl jít, a když vás někdo vytlačí ze silnice a bouchne vám airbag do obličeje (znám z vlastní zkušenosti), tak jste pár vteřin pěkně otřeseni a těžko dokážete bleskurychle reagovat, sahat po zbrani a tak.
Neříkám, že nějaké technické, obsahové či časové nesrovnalosti v seriálu nejsou, ale že by bylo nutné o tom psát celou knihu?
Každopádně je to napsáno celkem čtivě a určité zajímavosti jsem se také dozvěděla, tak to zase nebyla úplná ztráta času. Ale jednou fakt stačilo.