Rush

22 epizod Akt X z let 1999-2000

Moderátor: Luki

Rush

Odeslatod kimberly v 12 čer 2008 09:17

Keďze som zaťažená na prípady z Aktov X, kde vystupujú teenageri, tak aj tento sa mi celkom páčil, aj keď je podľa mňa dosť zložitý na pochopenie. A sledovať ako sa ručička hodín hýbe dopredu a dozadu...Tiež by som nechcela byť neobľúbenou profesorkou. A predstava, že niekto dokáže natoľko ovládať, alebo zhmotniť alebo ako to mám nazvať gravitačnú silu...Celkom mi z toho behal mráz po chrbte...Miestami mi to prišlo trochu pritiahnuté za vlasy, ale inak som ostala celkom príjemne prekvapená istou originalitou.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
kimberly

Re: Rush

Odeslatod petrazelva v 17 čer 2008 14:48

Zvláštní díl.. a jak na konci Mulder říká, že už jsou asi moc staří..
Don't give up!
petrazelva

Odeslatod kimberly v 19 čer 2008 18:54

petrazelva píše:Zvláštní díl.. a jak na konci Mulder říká, že už jsou asi moc staří..

Celý divný, že?
kimberly

Odeslatod XGirl v 21 čer 2008 15:25

Tenhle díl mi k srdci nijak zvlášť nepřirostl, nepamatuju si z něj ani nějakou památnou scénu nebo hlášku - vlastně jen to, jak v jídelně zazdí profesora do stěny židle :)
Obrázek
XGirl

Odeslatod k212 v 21 čer 2008 23:23

Njn tenhle díl je námětově trochu divný, nemůže nějak najít svůj styl a žánr. Není dostatečně vtipný, aby pobavil, není napínavý, aby vystrašil, takové něco mezi, na půl cesty. Jediné, co jsem v něm vykoukala, že je to typicky shipperská epka ze sedmé sérky. Obzvlášť ten moment, jak Scully tahá Muldera od mladé blondýnky a ten se potuleně ptá, co se jako děje :)

Obrázek
--- resistance was futile, i'm assimilated shipper ---
k212

Odeslatod Utero v 13 zář 2008 10:14

Nemuzu rict, ze jsem se pri sledovani nudil, ale tahle epizoda ma proste spatny namet. Myslim, ze Chris, Frank a dalsi napsali spoustu lepsich nametu na epizody, ktere by urcite stali vic za natoceni nez epizody jako Rush. Clovek co akta nezna a zrovna nahodou by videl jako prvni epizodu Rush by k aktum uz asi nikdy nepricuchl a to je praveze spatne. Proste podle me tehle epizode naprosto chybi "koule" a vubec to spravne aktovske napeti a originalita. To proc jsem se nenudil bylo asi proto, ze se vse odehravalo mezi teenageri. Takove pripady me obcas taky nadchnou. U Rush bohuzel moc ne....musim, ale pochvalit par dobrych scen jako ta v jidelne a nasledne originalni zabiti ucitele a samozrejme ta uz zminena kde Mulder civi na tu babu a Scully ho odtrhuje ;) Zaverecna scena v jeskyni a spomalena kulka byla vizualne taky moc povedena, dokonce za tuto scenu byla epizoda nominovana na EMMY za nejlepsi vizualni efekty, ale to mi stejne moc nestacilo. 40%

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod XGirl v 27 bře 2009 20:43

Vždycky se po shlédnutí Rush musím podívat, jestli byla dřív ona nebo matrix, a vždycky to zapomenu a příště to hledám znova :D
Obrázek
XGirl

Odeslatod petrazelva v 29 bře 2009 23:41

A?
Don't give up!
petrazelva

Odeslatod XGirl v 30 bře 2009 09:18

Matrix byl dřív o půl roku ;) (březen 1999), Rush byla v prosinci 1999.
Obrázek
XGirl

Odeslatod petrazelva v 30 bře 2009 15:17

Sakra.. no, co se dá dělat..
Don't give up!
petrazelva

Odeslatod Luki v 30 bře 2009 17:57

Zpomalená kulka byla už i v The Omen (1976)... navíc epizody byly natáčeny nechronologicky a v prosinci už byla půlka seriálu dávno natočená, takže imho Matrix tuhle epizodu nijak neovlivnil :)
Luki

Odeslatod oskvarka v 20 lis 2009 00:06

oki no ako to tu tak citam tak...kedze sa mi tento diel naozaj vemi pacil...s potesenim musim uznat ze asi budem patrit k tej mensej skupine ludi ktorim sa bude siedma seria pacit....a z toho sa tesim lebo som sa ozaj bala...
poznamka ze chlapik mal okuliare na opacnej strane hlavy bola tiez dobra...aj ked viem ze to bolo dost nechutne....ale efekty tu boli dobre...a MaS uzasny :)
TheX-files
oskvarka

Odeslatod 16mino28 v 23 dub 2011 01:31

Veľmi zaujímavá téma v tejto epizóde - magnetizačné - energické centrum sústredné na jednom bode, v tomto prípade v opustenej jaskyňi, je dlhodobo diskutovaná téma. Takéto miesta "plné energie" možno skutočne existujú a ich vplyv na organizmus je horlivo diskutovaný ( podobne a ak nie ešte lepšie to bolo spracované vo finále LOST ) Tu to funguje asi tak, že to človeku dá nadprirodzenú možnosť hýbať sa veľmi vysokou rýchlosťou - podobne ako Clark Kent alias Superman. Páčilo sa mi že bolo niekoľkokrát podotknuté na to, že naša dvojica agentov už nie sú žiadny mladíci ( Mulderova hláška, hláška toho chalana na Scully ) A rozhodne nezabudnuteľná scéna pre mňa je "pristoličkovaný" profesor. A tiež ma zaujala teengerska téma v tom, že ten chalan bol neprávom obvinnený a jeho mama mala o neho obavy ( v roku 2005 som si tým istým, ak nie ešte horším sám prešiel ) A skoro by som zabudol na vynikajúcu spomalovačku z guľkou v jaskyňi...
16mino28

Zpět na 7. série