Folie a deux

20 epizod Akt X z let 1997-1998

Moderátor: Luki

Folie a deux

Odeslatod kimberly v 29 kvě 2008 09:05

Teraz som si pozrela tento diel, ktorý som videla už dávnejšie v minulosti, ale nevedela som si spomenúť, ako sa volala, len som vedela, že sa mi veľmi páčil. Myslím, že u nás bol uvádzaný pod názvom Šialenstvo vo dvojici. Spomínam si, ako Mulder leží pripútaný k posteli na psychiatrii a vidí za oknom toho netvora, presviedča sestru, že to ide naňho zaútočiť, ale ona mu neverí...paráda! A keď Scullyová vidí sestru a tá vyzerá ako zombie!
kimberly

Re: Folie a deux

Odeslatod XGirl v 29 kvě 2008 10:11

Tenhle díl je moc podařený, i když osobně preferuju tu první polovinu, kdy šílený zaměstnanec drží rukojmí a Mulder si teprve uvědomuje, že taky vidí něco divného...to jsou takové správně strašidelné momenty :twisted:
Obrázek
XGirl

Odeslatod kimberly v 01 čer 2008 11:02

ObrázekObrázekObrázek
kimberly

Odeslatod Angelitos v 07 čer 2008 21:46

Brrr tak z dílu Folie a deux mě mrazí i když ho vidím třeba po 10. Moc se mi líbí ty scény kdy se ti lidé objeví v "jiném světle", nebo když je Muldy chudák bezmocně uvázaný na lůžku atd. Hezký díl na který se vždycky ráda podívám.
Obrázek
Scully: You were an Indian guide, help me out here.
Mulder: Indian guide says maybe you should run to the store and get some matches.
Scully: I would but I left my wallet in the car.
Angelitos

Odeslatod kimberly v 08 čer 2008 20:36

Je to desivá predstava, že by sme videli niečo, čo iní nevidia...
kimberly

Odeslatod Utero v 15 črc 2008 14:18

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek

Tohle je vazne psycho. Hlavne zaverecna scena pripoutaneho a bezmocneho Muldera :twisted: Ale Scully byla jako vzdy na spravnem miste ve spravny cas. Tech strasidelnych momentu je tu spousta. Skvela podivana. 100% :!:

Fotky z nataceni:

Kód: Vybrat vše
http://www.cynthiapreston.com/photogallery-xfiles.html
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod nabaa v 15 črc 2008 17:51

Díky tomuhle dílu ve mně zbyla aspoň stopa z psychiatrie. Navíc taková, kterou málokdo zná a dobře se s ní machruje. :oops: :D Takže kdyby nic, tak kvůli tomuhle budu tuhle epizodu milovat. Ale samozřejmě "nic" by bylo kruté. Tohle je podle mého jedna z vůbec nejlepších epizod seriálu. Hodně jich mělo záhadný konec a napínavý děj, ale tak napnutá, jako u Folie a deux jsem byla snad jen...no...asi u žádné. Tady jsem se u scény s Mulderem v nemocnici držela křesla, že jsem málem zlomila opěrku. :D
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod Baku05 v 20 črc 2008 11:50

Tak zatímco Chinga mě svým dějem trošku zklamala (toho napětí jsem tam čekala víc), tak tady jsem si to vynahradila. A to teda vrchovatě. Takhle přilepená k obrazovce jsem už dlouho nebyla ;) Ale vždy mě pobaví scéna, jak Mulder, přivázaný k posteli, Scully vysvětluje, že musí být ochotna věřit - to mě vždy napadne, že by rovnou mohl dodat - a až tomu uvěříš, tak sem přivezou ještě jednu postel a budeme tu moct být hezky spolu :lol:
Baku05

Odeslatod XGirl v 09 srp 2008 15:25

Tahle epizoda by mohla klidně sloužit jako ukázkový díl Akt X, je v ní všechno - napětí, shippy momenty i "skutečná práce agentů FBI", když dojde na to, jak vysvobodit rukojmí. Správně namíchaný koktejl všeho, co Akta dělá tím, čím jsou.

Plus bonbónek pro fanoušky, kteří už se smáli tomu, jak se Mulder a Scully ze všeho rychle uzdraví - Mulderův zlomený malíček pořád ještě s dlahou :D
Obrázek
XGirl

Odeslatod Luki v 21 srp 2008 10:16

Já bych stejně preferoval kdyby se na konci ukázalo že to byly jen halucinace... takhle jsem se u toho dílu více nasmál než bál nebo byl napnutý... :|
Luki

Odeslatod derena v 11 srp 2009 19:14

XGirl píše:Tahle epizoda by mohla klidně sloužit jako ukázkový díl Akt X, je v ní všechno - napětí, shippy momenty i "skutečná práce agentů FBI", když dojde na to, jak vysvobodit rukojmí. Správně namíchaný koktejl všeho, co Akta dělá tím, čím jsou.

Plus bonbónek pro fanoušky, kteří už se smáli tomu, jak se Mulder a Scully ze všeho rychle uzdraví - Mulderův zlomený malíček pořád ještě s dlahou :D

toto som si všimla a povedala si že konečne raz vidíme následky zranenia :)
derena

Odeslatod oskvarka v 05 lis 2009 00:10

uf ked tak citam tie prispevky normalne mam dilemu ci sa takto na noc do toho pustit..sama po tme...by som rada dospala rana....ale som zvedava takze asi idem na to :D
TheX-files
oskvarka

Odeslatod 16mino28 v 02 dub 2011 16:10

ten herec čo hral Garyho mi strašne pripomínal Miroslava Táborského. Ako vzhľadom tak aj herecky
16mino28

Zpět na 5. série