Veľmi dobrá diel. áči sa mi, že sa tvorcovia chytajú aj náboženských námetov, falošný stigmatici versus ten pravý-navyše ešte dieťa sa mi veľmi páčilo. Tak isto výmena rolí Muldera aScullyovej: Mulder v úlohe skeptika, Scullyová vychovávaná v katolíckej viere ako veriaca. Tiež sa mi páči nápad, že bola vybratá, aby Kevina chránila a veľmi pôsobivé mi prišlo to, ako jej muž povie, že niekedy je treba prejsť celý kruh aby človek našiel pravdu a práve ten kruh nakoniec Kevina zachráni.
No tahle epizoda se trochu v treti serii straci, ale rozhodne byla skvela, ikdyz dalo by se toho dost vytknout. Libila se mi hlavne zacatecni scena s falesnymi stigmaty, bylo vazne skvely, ze zde bylo poukazano, ze spousta knezu jsou jenom podvodnici. A ten muz co chranil toho chlapce vypadal fakt zvlastne jakoby vypadl z epizody humbug
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Luki píše:Místy opravdu nechutně směšný díl, který imho zachraňuje zručná režie, Gillian a Michael Berryman
no jo kritika asi musi byt
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Já jsem téhle epizodě nikdy úplně na chuť nepřišla - osobně je mi prostě trošku proti srsti to, co udělali s postavou Scully - že náboženským zázrakům bezvýhradně věří, kdežto jiným nikoliv (a nevěřila ani v ep. Miracle man v 1. sérii). Přijde mi to takové moc násilně naroubované, přitom její víra je v seriálu dobré oživení (nejvíc se mi líbí toto téma v ep. Redux). Pár scén v Revelations je povedených, ale celkově pro mne spíš horší průměr...
Tento diel mi prišiel v niektorých momentoch napínavý, v niektorých na zamyslenie, ale tiež mi to nesadlo z istého hľadiska obsahovo. A tiež bol otrasný ten drtiaci stroj, do ktorého chcel Gates Kevina hodiť, to som sa fakt bála.
Scénáristicky poměrně slabá epizoda,kterou ale zachraňuje především výborná režie a výber herců.Ten kluk hrál na svůj věk velmi pěkně a ten plešatej člověk co hrál toho jeho ochránce vypadal naprosto hrozivě(v dobrým slova smyslu),takovýho člověka potkat třeba někdy v noci bych nechtěl,prostě pořízek.Jinak závěrečná scéna s tim drtícím strojem byla docela chuťovka.epizoda se mi celkově líbila a to jsem ateista...