Ice

24 klasických epizod z let 1993-1994

Moderátor: Luki

Ice

Odeslatod Utero v 17 dub 2008 12:39

Tak co na ni rikate? :twisted:
Tahle epizoda je v prvni rade mezi nejznamejsimi pravem. Da se na ni koukat furt, same napeti.
Je to neco jak nikdo vlastne nevi kdo ma organismus v sobe i ja si dokonce chvilemi myslel, ze ho ma Mulder v sobe, ale samozrejme ze nemel 8-) a samozrejme zde poprve M a S na sebe namiri zbran coz je tak silna scena 8-)
Pro me asi nejlepsi epizoda prvni serie :)
Naposledy upravil Utero dne 17 dub 2008 12:43, celkově upraveno 1
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Re: Ice

Odeslatod Luki v 17 dub 2008 12:43

Téhle epizodě se dá vyčíst snad jen trapný čeký dabing... a to tvůrci nijak neovlivnili samozřejmně :)
Luki

Odeslatod Utero v 17 dub 2008 12:44

Luki píše:Téhle epizodě se dá vyčíst snad jen trapný čeký dabing... a to tvůrci nijak neovlivnili samozeřjmně :)

Proc trapny? spatne prelozeno? :?
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod Xeninka v 17 dub 2008 12:48

Ice je hlavně epizoda, ve které jsou M&S poprvé "mimo civilizaci" a tím je (alespoň pro mě) jednou z nej. Navíc tam hraje jedna ze zoufalek, takže když se na ně dívam tak si na Ice občas vzpomenu :)
Xeninka

Odeslatod XGirl v 17 dub 2008 13:12

Jejich "výlety do přírody" jsou kapitola sama o sobě, oběma jim to ale čas od času prospívá, řekla bych...Taky jsem si poprvé myslela, že jeden z nich dvou toho parazita chytne (při Mulderově štěstí na podobné úrazy a choroby by to byl natuty on), , a klaustrofobní atmosféra epizody, to, že se každý bojí že příště může jeden z nih zastřelit zrovna jeho...klenot mezi XF, vážně!
Obrázek
XGirl

Odeslatod nabaa v 24 kvě 2008 21:56

Po dlouhé době jsem se zase podívala na tuhle epku a ač je úžasná a jedna z mých opravdu oblíbených, tak mi vzhled Scullyové v prvních sériích začíná připadat opravdu děsivý. Je to samozřejmě tím, že už všichni víme, jaká dokáže být kočka, takže flanelová košile, do které by se vlezla i dvakrát, jí prostě nesedí. Ale dá se s tím vyrovnat, hlavně, že se líbila Mulderovi. :lol:

A suveréně nejlepší z celýho dílu je vzájemné ukazování průkazů před odletem, ale samozřejmě to líp vyznívá v angličtině -
Hodge: I just want to make sure we are who we say we are. That´s me.
Murphy: That´s you. It´s me.
Hodge: It´s you.
Mulder: It´s me!
Hodge: Thanks a lot. Appreciate it.
Mulder: It´s you.
Hodge: Well, now that we know who we are, anybody care to take a guess as to why we´re going?

:D
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod kimberly v 25 kvě 2008 08:04

A samozrejme nerozumiem :D
kimberly

Odeslatod KayTee v 25 kvě 2008 10:43

kimberly píše:A samozrejme nerozumiem :D

Hodge: Jen se chci ujistit, že jsme ti, co jsme. Tohle jsem já.
Murphy: Jste to vy. Tohle jsem já.
Hodge: Jste to vy.
Mulder: Jsem to já!
Hodge: Díky. Vážim si toho.(nebo uznávám, tebo tak něco..nevím už, jak to bylo v češtině)
Mulder: Jste to vy.
Hodge: Tak a teď, když už víme, kdo jsme, někdo by nám mohl vysvětlit, proč tam vlastně jdeme. (asi)
* * * A dream is an answer to a question we haven't learned how to ask * * *
KayTee

Odeslatod kimberly v 08 čer 2008 16:22

KayTee píše:

Hodge: Díky. Vážim si toho.(nebo uznávám, tebo tak něco..nevím už, jak to bylo v češtině)
Hodge: Tak a teď, když už víme, kdo jsme, někdo by nám mohl vysvětlit, proč tam vlastně jdeme. (asi)

Díky...
Inak, ja som tento diel nikdy nevidela. Ani raz...len moja krstná mama mi rozprávala, že ho videla a odvtedy nemôže Akty X pozerať, že tam niečo niekomu ťahali z ucha, alebo niečo v tom zmysle...
kimberly

Odeslatod yscully v 08 čer 2008 16:29

kimberly píše:Inak, ja som tento diel nikdy nevidela. Ani raz...len moja krstná mama mi rozprávala, že ho videla a odvtedy nemôže Akty X pozerať, že tam niečo niekomu ťahali z ucha, alebo niečo v tom zmysle...

Kdyby tahali z ucha... Ale cpali tam do ucha takový hnusný tlustý červy (teda nechávali je tam zalezt).
yscully

Odeslatod Utero v 08 čer 2008 17:22

kimberly píše:
KayTee píše:

Díky...
Inak, ja som tento diel nikdy nevidela. Ani raz...len moja krstná mama mi rozprávala, že ho videla a odvtedy nemôže Akty X pozerať, že tam niečo niekomu ťahali z ucha, alebo niečo v tom zmysle...

To si prisla o hodne, naprosta spicka v prvni serii!
Obrázek
Utero

Odeslatod k212 v 10 čer 2008 17:32

Já znám Led pouze s tím "pitomým českým dabingem", ale i tak je pro mě tato epizoda nezapomenutelná. Prostě ten okamžik, kdy Scully řve na Muldera ať zahodí zbraň, že je možná nakaženej, nebo jak mu strkají červa do ucha a Hodge na poslední chvíli zjistí, že nakažená je jeho kolegyně. Uff tak to je psycho :o No a shippy bonus k tomu ... intimčo chvilečka s kontrolou zátylku WOW :shock: . No ale přiznávám se, že mým největším problémem je vybavit si něco, co pro mě z první sérien není nezapomenutelné :) Ještě dodnes si z nostalgie schovávám ohrané videokazety, kde ji mám komplet nahranou z televize. Všechno tam zrní, zvuk je mono, ale má to své kouzlo. Ale hádám, že musím napravit svoje nedostatky s originálním zněním první série, třeba ji začnu milovat ještě víc.
--- resistance was futile, i'm assimilated shipper ---
k212

Odeslatod Angelitos v 11 čer 2008 13:24

Pro mě je to jeden z klasických dílu - které si pouštím pořád a nikdy mě neomrzí, a vlastně je ta epizoda jedna z mých nejoblíbenějších. No prostě Ice jsou Akta jak vyšité, ten díl musí vidět každý!!! :mrgreen:
Obrázek
Scully: You were an Indian guide, help me out here.
Mulder: Indian guide says maybe you should run to the store and get some matches.
Scully: I would but I left my wallet in the car.
Angelitos

Odeslatod KayTee v 14 čer 2008 11:03

Angelitos píše:Pro mě je to jeden z klasických dílu - které si pouštím pořád a nikdy mě neomrzí, a vlastně je ta epizoda jedna z mých nejoblíbenějších. No prostě Ice jsou Akta jak vyšité, ten díl musí vidět každý!!! :mrgreen:

Ano..souhlasím..Akta X se vším všudy. Cepá první řada je pro mě nezapomenutelná.. je to, jako první rande.. na to taky nikdy nezapomenete.. A prví řada, to je pro mě první rande s X-Files. Vlastně jsou Akta mojí nejdelší láskou :lol:
* * * A dream is an answer to a question we haven't learned how to ask * * *
KayTee

Odeslatod detillo v 11 lis 2008 22:45

Netuším, jak k tomu došlo, ale tenhle díl mi dlouho "unikal" - netušila jsme, že jsem ho neviděla. četla jsme si recenze jednotlivých epizod na kultx a tahle mi přišla nepovědomá, pustila jsme si začáítek a zjistila jsme, že jí neznám! Takže honem napraveno a musím říct, že z 1.série z mýho pohledu jedna z nejlepších.Nepamatuju si, jestli v některých jiných epizodách na sebe M a S navzájem mířili pistolema - nevíte náhodou někdo? Já si vybavuju akorát Scully mířící na Skinnera v Paper Clip, jinak nevím. ...
Říkám drahé polovičce : " Právě si pouštím epizodu, kterou jsem nikdy neviděla," a on na to " To oni ji natočili teprve včera??" :lol:
On behalf of the International Jewish Conspiracy, I've got to inform you that we're almost out of gas
detillo

Odeslatod Leblanc v 30 lis 2008 13:10

Mířili na sebe v Kitsunegari, ale to se nepočítá, Mulder viděl to, co se mu nsažila vnutit Modellova sestra. Jinak si nevzpomínám.
Obrázek
I want to believe in the power of love ...
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Leblanc

Odeslatod XGirl v 16 led 2009 15:24

No, ještě parkrát se to stane - v Anasazi míří Scullyová na Muldera, v Paper clip míří oba na Skinnera, ve Wetwired opět Scully na Muldera a oba na sebe navzájem kromě Kitsunegari ještě např. v How the ghost stole Christmas ;)
Obrázek
XGirl

Zpět na 1. série