Nájdeme vôbec nejakú chybu? Je to diel pri ktorom si aj moja mama uvedomila, že Akty X stoja za to. Jednak je výborne vybratý názov epizódy, tá pieseň Tam za morom sa zídeme...je to veľmi smutné a hodí sa to k danej situácie. Danin otec má vlastne šťastie, z postáv odišiel na druhý svet ešte najprirodzenejšou cestou. Skvelé prepojenie s Lutherom Lee Boggsom a Scullyovej napriek tomu že je skeptička zúfalá snaha spojiť sa aspoň nejako so svetom mŕtvych a svojim otcom. Krásne ukázanie toho, že môžme byť akejkoľvek povahy, ale v takýchto situáciách sa proste zlomíme a utiekame ku čomukoľvek. A keď už som mala pocit, že to viac emotívne a napínavejšie ani nemôže byť, postrelili Muldera. A akosi si nemôžem pomôcť, ale v tomto diely som ho mala strašne rada. Niekedy mi riadne lezie na nervy, ale tu sa choval proste skvele.
Jo myslim, ze si rekla uz vse podstatne. Toto je v prvni serii vazne klasika a tezko by se dalo neco vytknout. Taky musim pripomenout asi prvni shipper moment, Mulderovo pohlazeni Scully po tvari. Tohle proste musi videt kazdy fanousek.
Naposledy upravil Utero dne 26 čer 2008 00:55, celkově upraveno 1
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
MUlder sa tu zachoval veľmi dobre, Scullyová strácala súdnosť, čo je ale úplne pochopiteľné kvoli situácii ktorá nastala. A strašne mi utkvel moment, ako sa zobudila pri telke na tom gauči a videla svojho otca sedieť v kresle a vzápätí zazvonil telefón a matka jej povedala, že otec je mŕtvy...A ako si Boggs vyspevoval Tam za morom a ona sa zmietala medzi tým, či mu má, alebo nemá veriť. Toto bola zásadná epizóda aj čo sa týka Scullyovej viery a skepticizmu.
Krásný a smutný díl, který otevírá strašně hodně otázek o životu po smrti.. aspoň pro mě. A když jsem tuto epizodu viděla podruhé uvědomila jsem si, že i když otce Scullyové vidíme v seriálu opravdu jenom párkrát, stejně myslím, že si ho každý pamatuje.. A písnička je krásná
* * * A dream is an answer to a question we haven't learned how to ask * * *