Moderátor: Xeninka
Petraela_x píše:jee nahádajte tu aj ja sa chcem zapojiť len ešte nemám čas no takááák. Až večer alebo poobede sa pripojím, ešte neprezrádzajte!!!
Najhoršie je že som niekoľko tých slovíčok vedela a už neviem do kelu!
mona lisa píše:Prosím, môžete mi niekto preložiť slovo "bycha"??? Vyskytuje sa vo vete "pozdě bycha honit". Čo je to? Nejaké zviera?
A čo znamená trumpeta - "ty jsi ale trumpeta"?
Petraela_x píše:Héj mona lisa to mohli byť súťažné slovíčka!!!
mona lisa píše:Ale čo znamená to slovo bycha??? Zviera?
KayTee píše:*petrazelva má dobře 10 ze 16
+ dává do éteru další dvě slůvka: riad, rožok
* Baku05 získala 9 bodů ze 16
+ věděla co je to rožok, ale riad neuhodla
* Petraela_x zatím nejvíc 12 ze 16 (napsala jich 15, ale se třemi si nechala poradit )
+ věděla riad i rožok. Přihazuje slovo štrkáč a také nádherné slůvko špargľa
* horajz - dal 7 ze 16
+ překvapivě věděl i riad a přihazuje nesoutěžná slůvka: kozub, rušeň a jazvečík :-)
* luca - také dosáhla 7 bodů
+ taky věděla, co je riad
terentule píše:Podle mě je to s "bychem" tak, že když člověk řekne: "Kdybych byl udělal tohle, kdybych neudělal tohle, kdybych býval věděl tohle atd..." tak je tam právě vždycky to -bych a pozdě bycha honiti znamená, že teď už nám lamentování nepomůže, už je pozdě, nemá cenu používat -bych (kdybych). Ale možná se pletu
Jinak mě se líbí slovenské hmla , není to vůbec nic těžkého, ale přijde mi vtipný, jak se to liší
Mimochodem, električka je tramvaj? Já myslela, že je to speciální druh vlaku, no, pravda, v podstatě tramvaj...jela jsem s tím z Popradu do Starého Smokovce , z vlakového nádraží
yscully píše:Házím do placu pár slov:
vratane
KayTee píše:yscully píše:Házím do placu pár slov:
vratane
Hezká slůvka tohle vratane, to myslíš jako vrátane?
veronika
žihľava
nádcha
paplón
skorocel
ihla
svokra
pretekári
vodič
vrátane
kočík
tovar
luca píše:Píše se to sem nebo kam? Myslím, že vím tak 8, ale co je paplón nebo nádcha, to fakt netuším.
yscully píše:luca píše:Píše se to sem nebo kam? Myslím, že vím tak 8, ale co je paplón nebo nádcha, to fakt netuším.
Píše se to do soukromé zprávy - SZ pod ikonou
veronika
žihľava
nádcha
paplón
skorocel
ihla
svokra
pretekári
vodič
vrátane