Najhoršie je že som niekoľko tých slovíčok vedela a už neviem do kelu!
Moderátor: Xeninka
Petraela_x píše:jee nahádajte tu aj ja sa chcem zapojiťlen ešte nemám čas
no takááák. Až večer alebo poobede sa pripojím, ešte neprezrádzajte!!!
Najhoršie je že som niekoľko tých slovíčok vedela a už neviem do kelu!
mona lisa píše:Prosím, môžete mi niekto preložiť slovo "bycha"??? Vyskytuje sa vo vete "pozdě bycha honit". Čo je to? Nejaké zviera?
A čo znamená trumpeta - "ty jsi ale trumpeta"?
Petraela_x píše:Héj mona lisa to mohli byť súťažné slovíčka!!!
mona lisa píše:Ale čo znamená to slovo bycha??? Zviera?
KayTee píše:*petrazelva má dobře 10 ze 16
+ dává do éteru další dvě slůvka: riad, rožok
* Baku05 získala 9 bodů ze 16
+ věděla co je to rožok, ale riad neuhodla
* Petraela_x zatím nejvíc 12 ze 16 (napsala jich 15, ale se třemi si nechala poradit)
+ věděla riad i rožok. Přihazuje slovo štrkáč a také nádherné slůvko špargľa![]()
* horajz - dal 7 ze 16
+ překvapivě věděl i riada přihazuje nesoutěžná slůvka: kozub, rušeň a jazvečík :-)
* luca - také dosáhla 7 bodů
+ taky věděla, co je riad
terentule píše:Podle mě je to s "bychem" tak, že když člověk řekne: "Kdybych byl udělal tohle, kdybych neudělal tohle, kdybych býval věděl tohle atd..." tak je tam právě vždycky to -bych a pozdě bycha honiti znamená, že teď už nám lamentování nepomůže, už je pozdě, nemá cenu používat -bych (kdybych). Ale možná se pletu
Jinak mě se líbí slovenské hmla, není to vůbec nic těžkého, ale přijde mi vtipný, jak se to liší
Mimochodem, električka je tramvaj? Já myslela, že je to speciální druh vlaku, no, pravda, v podstatě tramvaj...jela jsem s tím z Popradu do Starého Smokovce, z vlakového nádraží
yscully píše:Házím do placu pár slov:
vratane
KayTee píše:yscully píše:Házím do placu pár slov:
vratane
Hezká slůvkatohle vratane, to myslíš jako vrátane?
veronika
žihľava
nádcha
paplón
skorocel
ihla
svokra
pretekári
vodič
vrátane
kočík
tovar
luca píše:Píše se to sem nebo kam? Myslím, že vím tak 8, ale co je paplón nebo nádcha, to fakt netuším.
yscully píše:luca píše:Píše se to sem nebo kam? Myslím, že vím tak 8, ale co je paplón nebo nádcha, to fakt netuším.
Píše se to do soukromé zprávy - SZ pod ikonou
veronika
žihľava
nádcha
paplón
skorocel
ihla
svokra
pretekári
vodič
vrátane
kočík
tovar
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků