Moderátor: Xeninka
G.Logan píše:Čtení ...... moje druhá nejoblíbenější věc po koukání na filmy/seriály . Já jsem fanda sci-fi, mystiky a fantasy a také vojenské tématiky. Z autorů čtu Verna,Wellse,Bradbury a Tom Clancy a nesmím zapomenout na
Tolkiena. Poslední co jsem přečetl je : Vražedná mise od Michaela DiMercuria
Dějiny Záhad a Omylů 2 (Tajemství světelných bytostí) od Vladimíra Lišky
Vojenskou támatiku tady probírat nebudu to by bylo na dlouho
peta111 píše:Čtení je takovou mojí letní prázdninovou aktivitou, většinou se už člověk nemusí o prázdninách učit, a tak mu vyjde čas na plno jiných věcí. Asi si úplně nevzpomenu, co jsem četla naposled, ale musím tady přidat jednoho současného autora - asi před 2 lety jsem se dostala k Šifře mistra Leonarda od Dan Browna a moc se mi to líbilo (film už byl horší )
Dobrý byl ještě předcházející díl Andělé a démoni (možná i lepší). Teď mám půjčenou Digitální pevnost, ale zjišťuju, že Brown má pořád stejné schéma zápletky.
A taky musím připomenout Jeffreyho Deavera - ať už Sběratel kostí a dalších x pokračování + jeho další thrillery vždycky naženou hrůzu.
nabaa píše:G.Logan píše:Čtení ...... moje druhá nejoblíbenější věc po koukání na filmy/seriály . Já jsem fanda sci-fi, mystiky a fantasy a také vojenské tématiky. Z autorů čtu Verna,Wellse,Bradbury a Tom Clancy a nesmím zapomenout na
Tolkiena. Poslední co jsem přečetl je : Vražedná mise od Michaela DiMercuria
Dějiny Záhad a Omylů 2 (Tajemství světelných bytostí) od Vladimíra Lišky
Vojenskou támatiku tady probírat nebudu to by bylo na dlouho
A nečetl jsi náhodou Poslední pán prstenu od Kyrila Yeskova?
G.Logan píše:nabaa píše:G.Logan píše:Čtení ...... moje druhá nejoblíbenější věc po koukání na filmy/seriály . Já jsem fanda sci-fi, mystiky a fantasy a také vojenské tématiky. Z autorů čtu Verna,Wellse,Bradbury a Tom Clancy a nesmím zapomenout na Tolkiena. Poslední co jsem přečetl je : Vražedná mise od Michaela DiMercuria Dějiny Záhad a Omylů 2 (Tajemství světelných bytostí) od Vladimíra Lišky Vojenskou támatiku tady probírat nebudu to by bylo na dlouho
A nečetl jsi náhodou Poslední pán prstenu od Kyrila Yeskova?
Ne to jsem nečetl, ani nevim co to je. Ještě jsem zapoměl dopsat 2 autory a to A.C. Clark a Frank Herbert.
kimberly píše:Harry Potter, to je moje "čtení". Fascinuje ma. Svojim spôsobom mi pripomína Akty X.
MrSmith píše:kimberly píše:Harry Potter, to je moje "čtení". Fascinuje ma. Svojim spôsobom mi pripomína Akty X.
Zaujimalo by ma akym sposobom ti Harry Potter pripomina Akty X. Tiez som cital Harryho tak som zvedavy. Mne pripomina vztach Rona a Hermiony, Muldera a Scullyovu
nabaa píše:
Je to pohled z druhé strany, založený na faktu, že "dějiny píší vítězové". Příběh navazuje na Návrat krále a autor se tam v podstatě snaží vykreslit to, že všichni ti, které Tolkien popsal jako dobré, nemuseli být úplně tak dobří, a na druhou stranu ti, kteří v Pánovi prstenů jsou za záporáky, nemuseli být zase tak špatní. Je to hodně zajímavá myšlenka a příběh je dost dobře napsaný. Samozřejmě je to stylově odlišné od Tolkienova stylu, ale podle mě je to dost kvalitní a stojí to za přečtení. Hlavně pokud má někdo rád Pána prstenů. Vlastně ti to umožní objektivní pohled, nezaujatý. Rozhodně bych Posledního pána prstenu doporučila jako takový dodatek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků