Moderátor: Xeninka
Milius píše:Já nejsem zrovna klasický exemplář příznivce stříbrného plátna,ale viděl jsem kopec filmů,které mě dostaly.Tak třeba prosté lyrické příběhy 1.Zaříkávač koní(s mým sexsymbolem Scarlett Johanssonovou v roli Grace),2.Ztraceno v překladu-znáte to,když zcela náhodně narazíte na nenápadný film s neznámými herci,který vás dožene k slzám a připadá vám dokonalý,mnohem lepší než spousta jiných a známějších?Tak to je právě ono.Je to prostinký příběh dvou cizinců v Tokiu,kteří si vytvoří nádherný křehoučký vztah.Fakt doporučuju,mj. je tam opět Scarlett,samozřejmě náhoda,že jo 3.Medvědi-film dětství,divočina a zvířecí hrdina,4.Panu učiteli s láskou-nevím,jestli jste ho viděli,ale hraje tam Sidney Poitier černošského učitele anglické gymnaziální třídy v 60.letech,viděl jsem to jen jednou a už dávno,ale byl to zážitek.Co se týče hororů,tak k nim jsem dost kritický,hlavně k těm nejnovějším,ale třeba Záhadu Blair Witch,Mlčení jehnátek a vůbec celá série s Hannibalem nebo Dům voskových figurín -ten z padesátéhotřetího,nový stojí za hovno jsou parádní. A nakonec ujíždím na hudebních filmech jako beatlesácké Help,Acrosss the universe anebo naopak na těch,kde vlastně skoro žádná hudba není,jako zmíněný Ztraceno v překladu nebo Trosečník s Tomem Hanksem.
Milius píše:Aha tak to se Ti omlouvám!Já fakt nejsem fištron na filmy a přinejmenším Scarlett známá je,jasnačka.Určitě jsi viděla mnohem lepší filmy,což by platilo i o mně,kdybych se jim pečlivěji věnoval Ale zase bylo Ztraceno pěkné tou realističností.Dva lidé se setkali uprostřed obrovského cizího města plného nesmírně úslužných,ale neosobních Japonců,nakrátko si krásně porozumí díky naslouchání a spontánímu humoru,prožijí spolu pár krátkých dní a pak si zmizí ze života.Je to nedlouhé,není tam takřka žádná hudba a jejich dialogy jsou strašně realistické.Myslím,že je to i jedna z příčin proč Tě to tak nevzalo.Je to tak krátké a přitom obyčejné a skutečné,že to ani nevypadá jako film,ale jako nějaký výstřižek z opravdového života.U většiny všech filmů je nějaká umělecká zkratka nebo nadsázka,tady právě moc ne,proto mi tak vyhovuje!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků