Moderátor: xloverin
Luki píše:Vypadá to že devítka bude moje šťastné číslo .
Čím vícekrát ten film vidím tím více ho zbožňuju . Všechny chybky jdou do háje tohle je naprosto odzbrojující zážitek, který utrpěl tak maximálně tou šestiletou pauzou, která zapříčinila jeho přepsání. Je do očí bijící že místo Drummyho a Whitney tam měli být Doggett a Reyesová (Samozřejmně by pak některé scény proběhly jinak... i když bych to nerad viděl, kdyby Reyesová umřela tak jako W. (Samozřejmně veškeré scény předtím by probíhaly úplně jinak) tak by to byla jedna z nejemocionálnějších scén celých Akt X).
Čím více film vidím tím více nechápu negativní přístup některých lidí... jen to dokazuje to, že se film minul nejen dobou a stylem ale také publikem. Pečlivá kompozice záběrů, citlivá hudba a skvěle napsané charaktery. Hlavním středobodem filmu přece není případ ale obě hlavní postavy. S FBI je konec... už nehoníme monstra v temnotách, ale monstra v nás samých. Film nevrcholí při Mulderově nálezu laboratoří, ale při rozhovoru před domem.
I Want To Believe je dokonalý název filmu. Vystihuje nejen všechny myšlenky a pointy, ale také dilemata hlavních hrdinů a tvůrců. Motto stejně jako příběh odráží svět kolem nás... a koneckonců i nás samotné. Jak daleko jsme ochotni zajít, věříme v naše milované i sebe sama? Má cenu bojovat dál i když se temnota nezadržitelně blíží? Přemýšlejte... proč Scully bojuje za život malého Christiana? Proč je Mulder stále tížený osudem své sestry? Proč FBI "odpustilo" Mulderovi? Proč se záporák uchýlil k tak radikálním krokům? Proč Otec Joe... Proč... můžu pokračovat dál, ale odpovědi si každý musí najít sám. Všechny jsou ve filmu. Dojemný příběh dvou lidí čelících temnotě, které nelze uniknout a budoucnosti s níž nelze bojovat. To vše okořeněno pečlivě sestavenou mozaikou fungujících jako zrcadlo dilemat, myšlenek a úvah.
I Want To Believe
Nepěji tu ódy na film protože to jsou Akta X. Myslím že mne tady všichni znáte natoli, že víte že jsem v klidu schopen strhat cokoliv "X" co se mi nelíbí. Zároveň se chci omluvit za mé bizardní a snad i trochu arogantní vyjadřování v psoledních dvou měsících, nejsem na tom zrovna nejlépe.
mona lisa píše:
Chapala somTvoj negativny postoj. Bolo to sklamanie, vsetci sme cakali nieco viac. Ale myslim si, ze kazdy, kto tie postavy nasich dvoch hrdinov doopravdy miluje - najde (niekto hned, iny neskor) vo filme co najviac pozitiv.
Utero píše:Luki: Myslim, ze mas ve vsem pravdu. Ja mel moznost videt film zatim jen parkrat, ale vim ze koukani na film porad dokola ma spoustu kladu. Vsimnes si spousty malickosti co ti pri predchozim sledovani unikly, vnimas si vic Snowovo hudbu, ruznych malickosti jako usklebku hlavnich postav atd....
Jinak IWTB by bylo dustojne ukonceni. Presto bych radeji bral jeste ten treti film kde bychom se vratili do vladnich konspiraci, k mimozemstanum, Krycekovi, kurakovi atd...IWTB uz ma tusim asi 70 milionu trzby takze myslim, ze na trojku by to stacilo. A kdyz uz by to mel byt uplny konec Akt X tak bych nechtel zadny ohled na neznale publikum ba naopak spoustu narazek na minulost, poradnou mytologii a proste film hlavne pro nas pro fanousky.
No uvidime. Pro nekoho je IWTB zklamanim. Ja souhlasim s Lukim, ze film je proste skvely a pokud to melo byt to posledni ze sveta Akt X tak vse dopadlo dobre.
nabaa píše:Naprosto souhlasím s Lukim. Hlavně pak v případě konstatování, že se film pravděpodobně minul dobou a publikem. Dnes, v době, kdy hlavními návštěvníky kina jsou teenageři, jsou v oblibě blockbustery, ve kterých krev a sliz odkapává z plátna, hrdinové vyprazdňují jeden zásobník za druhým a v pauzách se divoce milují s každým, koho potkají, aby nakonec dobro zvítězilo nad zlem a všechno skončilo černobílým happyendem. Chválabohu IWTB není svou podstatou rozhodně černobílý film. Je to dílko plné nejasností, náznaků, zimy a emocí všeho druhu zprostředkovaných kvalitními herci a podpořené úžasnou hudbou a překrásným prostředím. A já chci věřit, že se líbil i mnohým nefanouškům a že Aktům X aspoň nepatrně rozšířil publikum. Všichni, kdo se na jejich stvoření a životě podíleli, si to totiž rozhodně zaslouží.
Můj závěrečný verdikt je 200%, protože celé to šestileté, respektive desetileté čekání vyústilo ve film, který je koukatelný i opakovaně a který mě rozhodně nezklamal.
MrSmith píše:Nakoniec aj ja mam tento film rad ale nesuhlasim s tvrdenim, ze film nemal uspech u kritiky koli tomu, ze to nie je blockbuster, ze to nemalo super akcne sceny, mega efekty atd. Najvacsie filmy nic z toho nemaju. Toto tie skutocne kvalitne filmy nemaju. Este nesuhlasim s tym, ze Akty X do tejto doby nepatria. Preco nie? Urcite by si to ludia oblubili keby to nebolo pre nich az tak nudne. Teraz nemyslim vztach hlavnych postav ale samotny pribeh a vedlajsia linka s Christianom. Nekritizujem len sa na to pozeram z ineho pohladu.
MrSmith píše:Prvy film by som ako becko nehodnotil. Nebol to blockbuster ale ani uplne becko a u recenzentov to malo celkom uspech. Okrem toho vela dnesnych serialov keby sa dostalo do kin tak by to nebola vobec ziadna slava. Nenahovarajme si, ze Akty X nemaju sancu v kinach a ze vzdy budu beckom. Podla mna nie, len tento film mal byt trochu iny. Ja som v celku spokojny ale toto fakt nie je reprezentativny film pre nefanusikov. Ludia cakali nieco ine, prinajmensom cakali aspon nejake tie paranormalne javy, ja som ocakaval viac.
MrSmith píše:Som rad, ze nie som jediny kto ma vyhrady. Az som sa zacinal bat pouzivat na film tvrdsiu kritku
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků