Wow! Tohle bylo prostě....wow!
Dávám 200% a myslím, vlastně jsem si jistá, že jsem právě objevila svůj nejoblíbenější mytologický díl. Pochybuju, že The Truth ho trumfne, přestože je to velké finále. Celou dobu jsem seděla jak přivařená, napnutá jak struna a chvílemi jsem se málem dala do kousání nehtů. Je to úžasně lidský příběh plný napětí a emocí, každý jeden herec v něm podal maximální výkon, stejně jako Chris s Frankem, Tony Wharmby, kameramani a další. A samozřejmě nesmím zapomenout na hudbu, protože ta dokonale všechno podbarvila. Nemám slov, prostě velká paráda. Vynikající nápad bylo prokládat či doplňovat děj záběry sledovacích kamer, ještě to přidávalo na atmosféře. A zvláštní, alespoň pro mě, bylo, že věty typu "Dearest Dana" nebo "I remain forever yours" nepůsobily vůbec nepatřičně. Sice vím, že vztah Muldera a Scullyové se přesunul do intimnější roviny, ale mimo tenhle díl by mi podobné věci i tak přišly zvláštní, neodpovídající. Jo, jsem z Trust No1 nadšená, unešená, smutná, rozněžněná, plná naděje a očekávání a totálně absolutně neochvějně a bezvýhradně oddaná vášni jménem Akta X.

Jen by mě zajímalo, proč pořád dokola obsazují Terryho O´Quinna. Má to nějaký význam, nebo se prostě jen osvědčil a doufají, že si nikdo nevšimne toho, že už se v seriálu párkrát objevil? Já jen, že by to taky mohlo znamenat, že byl supervoják už v Aubrey a pak ve FTF a že ho tudíž fakt není možný zabít. Teda až do Trust No1.