Gethsemane/Redux 1, Redux 2

20 epizod Akt X z let 1997-1998

Moderátor: Luki

Gethsemane/Redux 1, Redux 2

Odeslatod kimberly v 17 čer 2008 09:55

Začína to fantastickou úvodnou scénou, kedy Scullyová oznámi komisii, že Mulder spáchal samovraždu. Otvorila som ústa a nezavrela ich do konca dielu. Potom opäť stretnutie so Scullyovej vierou, ku ktorej sa ju cez kňaza snaží priviesť jej matka. Opäť sa zaoberáme Scullyovej rakovinou. Heslo: uveriť klamstvu. Šok pre Muldera, že ho po celý čas vodili za nos, totálne nabúranie jeho viery. Mulder sa hrá s revolverom. Scullyová identifikuje jeho telo. Výborná scéna, keď Dana nájde Muldera u seba doma. Mulderovo zúfalé snaženie. Dana umiera. Samantha opäť na scéne. jej prepojenie s Fajčiarom. To je proste zabiják tento troj diel. Mega scéna keď mUlder plače pri Scullyovej posteli, Bill Scully sestre vyčíta že nemyslí na seba a na matku, MUlder sa pýta Skinnera, čo sakra je Scullyvej a on mu povie: "Umiera." A do toho Muldera konfrontácia s Fajčiarom a Fajčiarova "smrť". Stále ma tu napadajú nové a nové veci o ktorých by sa tu dalo diskutovať.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
kimberly

Re: Gethsemane/Redux 1, Redux 2

Odeslatod kimberly v 04 črc 2008 08:35

Heéééj! Čo túto trilógiu nikto nevidel? :)
kimberly

Odeslatod monkax v 04 črc 2008 10:33

kimberly píše:Heéééj! Čo túto trilógiu nikto nevidel? :)

Já viděla a to bylo hrozné jak Mulder přišel do nemocnice a vyděl tam ležet bezvládnou Scullyovou :roll: A jak přišel za ní v noci a pakal u její postele. Obětí na nemocniční chodbě. Ten se naplakal.
monkax

Odeslatod Josephine v 04 črc 2008 10:38

Tahle trilogie je asi nejlepší z celého seriálu. Pouštěla jsem si ji pořád dokola poslední tři dny. To už je závislost. Opravdu nádhera. Emocionálně nabité "až po okraj". Slova Scully. Rozhovor Muldera a Scully, co slovo, to perla. Jedinečné díly. Mulderovo zděšení nad Scully na jipce. Rvačka se Skinnerem. The best of Akta X.
Josephine

Odeslatod MrSmith v 04 črc 2008 10:49

Spolu s trilogiou Anasazi a Tunguskou najlepsia mytologia na pokracovanie.
Obrázek
MrSmith

Odeslatod nabaa v 04 črc 2008 11:47

Moje nejoblíbenější "původní", tedy nesupervojácké, mytologické epizody. I když při čtvrtém opakování scény s komisí už se mi začala maličko zajídat. Nicméně má tam svůj význam a je to zajímavé. Scullyová a její umírání mě dostane pokaždé stejně jako v Memento mori a Elegy, takže se mi tahle trilogie musí líbit, i kdybych nechtěla. :)
But what if we could stop,pause to take stock of each precious moment before it passes? Might we then see the endless forks in the road that have shaped a life? And,seeing those choices,choose another path?
nabaa

Odeslatod Angelitos v 04 črc 2008 18:47

tohle je srdeční záležitost ;) a myslím, že nejen má :)
Obrázek
Scully: You were an Indian guide, help me out here.
Mulder: Indian guide says maybe you should run to the store and get some matches.
Scully: I would but I left my wallet in the car.
Angelitos

Odeslatod XGirl v 04 črc 2008 19:24

Toto je nádherná trilogie, nabitá emocemi, prostě divákovi nedovolí vydechnout - Mulder, který doma pláče a uvažuje o sebevraždě, Scullyová na prahu smrti na nemocniční posteli, Mulder bloudící skladištěm Pentagonu, scéna se Samanthou...Co mě ale vždycky naprosto dostane je střih dlouhé scény, kde Mulder mluví před komisí a chce označit Blevinse, do toho si střelec připravuje zbraň aby zabil Kuřáka a Scullyová se v nemocnici modlí. Podbarvené hudbou, precizně střižené, dokonalé!
Obrázek
XGirl

Odeslatod mona lisa v 06 črc 2008 19:51

Ten vytazoslavny pohlad Muldera, ked menoval Blevinsa tym zradcom - to bolo super. To s tou Samanthou som nepochopila. Bola fajciarovou dcerou, alebo nie? V One Son to vyzera, ze nebola. A naco bola fajciarovi fotka OBOCH deti?
Mne osobne Gethesmane pripadal trochu slaby, ale oba Reduxi - super. Cele od zaciatku az po koniec, vyborna dynamika.
mona lisa

Odeslatod Utero v 15 črc 2008 13:53

No konecne me dorazila 5 serie a tak jsem tam rovnou soupnul oba Reduxi :twisted: Teda pokud bych mel urcit nejlepsi mytologicke "vicedili" tenhle by to nejspis vyhral. Je to vazne uzasna podivana. Hlavne Redux II si urcite zaslouzi, ze byl mnohokrat vyhlasen nejlepsi epizodou. Je tam tolik skvelych momentu jako jiz zminene Mulderovo obvineni Blevinse, Mulderovo truchleni nad Scully, nebo umirajici kurak. Uz jenom kdyz Skinner na konci rekne "Kurak je mrtvy, nenaslo se sice telo, ale bylo tam tolik krve ze to nemohl prezit" no tomuhle by prece nikdo neuveril ;) Taky urcite musim pochvalit uchvatne modely mimozemstanu. Maskeri nebo kdo na tom dela odvedli napr. pri pitve v Gethsemane vybornou praci. Je to krasa, vsechny 3 epizody maji ode me jasnych 100% :!:

ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
If I don't believe in Jesus, how can I believe the Pope. If I don't believe in heroin, how can I believe in dope. If there's nothing but survival, how can I believe in sin.
Utero

Odeslatod XGirl v 16 črc 2008 11:13

mona lisa píše:Ten vytazoslavny pohlad Muldera, ked menoval Blevinsa tym zradcom - to bolo super. To s tou Samanthou som nepochopila. Bola fajciarovou dcerou, alebo nie? V One Son to vyzera, ze nebola. A naco bola fajciarovi fotka OBOCH deti?
.

Těžko říct, podle mě vždycky tušil, že minimálně jedno dítě Mulderových je jeho - ať už Fox nebo Samantha. Vůbec jeho vztah k Foxovi je celou dobu dost zvláštní, to není jen obyčejná úcta ke kvalitnímu "soupeři" nebo přivření oka z povinnosti ke vzpomínkám, vždycky mi připadalo, že tam jde o něco víc, ještě než začaly ty první doměnky o tom, že je Kuřák Mulderovým otcem...
Obrázek
XGirl

Odeslatod KayTee v 25 lis 2008 23:05

Pamatuji si, že když na Slovensku poprvé dávali Gethsemane, ještě jsme netušili, jestli bude další řada a tak. Hlavně to neskončilo jako: To be continued... ale normálně. Tenkrát jsem to obrečela, protože jsem myslela, že fakt další řada už nebude :-D
Jinak mě tato trilogie jenom utvrzuje v tom, že Gillian je skvělá herečka!!
* * * A dream is an answer to a question we haven't learned how to ask * * *
KayTee

Odeslatod petrazelva v 19 úno 2009 21:51

Tak jsem se na to zas po nějaké době mrkla, tentokrát poprvé v originále, a hodně mě to bralo. Vím, že hodně lidí (např. nejmenovaná překladatelka povídkářka) je už na téma rakovina a reduxy vyloženě alergická, takže jsem byla zvědavá, jak na to zareaguju zas po nějaké době já, a teda spokojenost. Úplně jsem si vzpomněla na svoje pocity naprostého zoufalství, když jsem to kdysi viděla poprvé a říkala si "to snad ne, ten blbec snad spáchal sebevraždu, no to ne!!!". Bála jsem se, že mě to bude nudit, přece jenom 3 díky v kuse, ale uteklo to hodně rychle, každej díl byl trošku jinej, spousta nových odpovědí a dalších otázek, spousta emocí. Redux 2 a zhoršení stavu Scullyové, zničenej Mulder, jeho rozhovor s Billem Jr., hledání zrádce a Mulderovo označení Blevinse... Střídající se Mulderovy a Scullyové voiceovery... Prostě jsem se znova nadchla!
Don't give up!
petrazelva

Odeslatod detillo v 01 bře 2009 13:52

Tuhle trilogii mám moc ráda, vůbec miluju díly, kde se Mulder bojí o Scully :roll: Hlavně ReduxII, Mulderův "příchod" na JIPku a pak každá další scéna z nemocnice nemá chybu.I když jak poslouchám Billa Scullyho a jeho výčitky na Mulderovu hlavu, uvědomuju si, že ten člověk má vlastně pravdu :o a Mulder to podle mě v tu chvíli ví taky, proto ani slovíčkem neodporuje, dokonce ani neopravuje staré známé klišé o "little green men" na "grey men", jak to jindy obvykle dělává...
Co mi nesedlo byla scéna se Samanthou v baru, tu skáču :mrgreen:... Tuhle "dospělou" zrzavou naklonovanou Samanthu fakt nemusím. Ani vlastně nechápu, proč se tam najednou objevila, i tak se tam toho semlelo dost!
On behalf of the International Jewish Conspiracy, I've got to inform you that we're almost out of gas
detillo

Odeslatod XGirl v 03 bře 2009 17:07

Mně se hrozně líbí, jak je sestříhaný závěr Redux II - modlící se Scullyová, střelec, který si zaměřuje Kuřáka a Mulder na koberečku v FBI, kde nakonec označuje Blevinse...Má to dynamiku a člověk se skoro zapomíná nadechnout.
Obrázek
XGirl

Odeslatod derena v 11 srp 2009 18:50

Po skončení Gethsemane si hovorím, ale veď Mulder nemôže byť mŕtvy. Veď hraje v ďalších častiach. Uplne ma to celé vykoľajilo. Aj keď som vedela že on predsa nemôže byť mŕtvy tak som to zhltla všetko pekne s navijakom. Za to môže perfektna Gill. A potom ešte aj to jej "podrazenie" Muldera komisii...uuf mala som dosť. :) Musím povedať že to je veľmi silná "trilógia". Perfektné zakončenie ale i otvorenie ďalšej série.
derena

Odeslatod oskvarka v 31 říj 2009 20:19

tato trilogia ma nacisto odrovnala...a je to cool ze sa to stupnuje ..dokonaleee...hlavne Redux II ma nacisto dostal...ale je to trilogia tak to beriem ako celok...majstrovske dielo...
TheX-files
oskvarka

Zpět na 5. série