Je to krása, ja milujem všetko kde sú indiáni, a toto je fakt nádhera a Albert Hosteen, samozrejme obľúbená postava. Múdrosť indiánov ma vždy fascinovala, tie zvyky a prepojenosť a úcta k Zemi. Je tam nádherne vyjadrené prostredníctvom bizóna, že aby niečo mohlo žiť niečo musí umrieť, Mulderov otec a Scullyovej sestra...
Petraela_x píše: Je tam nádherne vyjadrené prostredníctvom bizóna, že aby niečo mohlo žiť niečo musí umrieť, Mulderov otec a Scullyovej sestra...
To mě nikdy nenapadlo s Mulderem, že i jeho otec "zemřel proto, aby Fox žil", vždycky jsem si to vztahovala jen na Melissu. Asi si tuhle trilogii pustím, je to moje nejoblíbenější mytologie.
Ja som si to vlastne uvedomila až keď som písala tento príspevok... ale podľa mňa sa to isto vzťahuje aj na Mulderovho otca, v podstate museli stratiť všetko... Asi by fajčiar nebol tak k nemu (Mulderovi) pristupoval ak by Will Mulder žil. V podstate mu nemal šancu povedať, čo vlastne pre vládu robil a to možno Muldera zachránilo, že sa to nedozvedel. Aspoň nie hneď.
Mytologické epizódy boli a sú pre mňa jednoducho napínavé a plné vzrušenia. A zvlášť to platí o tejto trilógii, pri ktorej som dopozerala Blessing way ale keďže už bolo neskoro, nezačala som s Paper clip, tak som bola celá nedočkavá ako sa to celéskončí. Scully mieri svoju zbraň na Skinera a Skiner na ňu. Fakt som si povedala,"tak toto je dobré". Myslím, že to je fakt dosť napínavá trilógia. To s tým celým "odhalením" v Anasazi až po Mulderovu "smrť". Perfektné.